→ 10 de desembre de 2020. Ple extraordinari

El Ple de la ciutat ha aprovat avui la ratificació del canvi de titularitat dels serveis de residència assistida i centre de dia que presta la Fundació Sant Feliu Gent Gran

El motiu del canvi cal buscar-ho en una nova disposició del Departament d’Afers Socials i Families de la Generalitat en relació als convenis que regulen la prestació d’aquests serveis, i més concretament, quan aquests estan vinculats a fundacions. El conveni de la Fundació Sant Feliu Gent Gran finalitza el 31 de desembre d’enguany. Segons el Departament, i a partir d’ara, el titular del servei haurà de ser el propi Ajuntament a través d’un conveni amb la Generalitat. S’ha de dir que aquest tràmit no afecta, en absolut, a la qualitat dels serveis, els preus ni a les condicions laborals de les treballadores i treballadors, que continuaran sent personal de la Fundació. No obstant hem de lamentar, una altra vegada, les maneres de fer d’aquest “desgovern” de la Generalitat, ja que el més coherent hauria estat una pròrroga d’un any del conveni actual i no haver d’anar amb aquestes presses a contrarellotge abans que finalitzi l’any. El nou conveni d’ara, aquest entre les dues administracions, l’Ajuntament i el Departament de la Generalitat, garanteix la prestació del servei pels propers cinc anys. En aquest sentit el nostre regidor ja ha apuntat la necessitat d’abordar des del ple municipal, i com a titulars del servei, un debat rigorós sobre la idoneïtat en el model de gestió del servei.

Avui també s’han dictaminat els temes que aniran al Ple ordinari d’aquest mes de desembre, que amb motiu del Nadal s’avança al dia 17. Entre aquests temes hi ha la aprovació provisional de la modificació del POUM-34. Aquesta és aquella modificació que, inicialment, ja va passar pel ple el passat mes de maig. Es tracta d’una modificació parcial a la zona delimitada per la carretera de Girona, Rambla Joan Bordàs i els carrers d’Hernán Cortés i Mas Balmanya. Una finca avui en un estat lamentable i perillós d’abandonament. La modificació anirà lligada a millores en la seguretat viària d’aquella zona, concretament a la cruïlla entre la carretera de Girona i la Rambla Joan Bordàs.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »