Un rentat de cara i poca cosa més

Un rentat de cara i poca cosa més

Donar resposta a l’eficiència energètica, reduint emissions i costos, hauria de ser una prioritat pel govern municipal. Per això aquesta mesura aïllada és del tot insuficient.

Pur maquillatge. La notícia publicada fa uns dies per l’Ajuntament referent a l’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del terrat del Centre Cívic Vilartagues és això, un rentat d’imatge i poca cosa més.

L’any 2017, i a partir d’una proposta que va presentar el nostre grup, la ciutat va establir un acord de col·laboració amb Som Energia que obria la porta a la possibilitat de contractar amb la cooperativa una sèrie de punts municipals de subministrament i fer-ho a partir de la generació d’energia renovable. A l’hora de la veritat, no s’ha fet res. Aquell mateix any, durant el  debat pressupostari, la nostra formació va presentar una esmena destinada a l’ús sostenible dels recursos energètics on, entre altres qüestions, es plantejava aprofitar l’acord amb Som Energia per destinar recursos a projectes de generació d’energia a partir de fons renovables; l’esmena va ser tombada pel govern.

L’any 2019, també en el marc dels pressupostos, vam tonar a insistir amb la necessitat de dotar-nos d’una partida pressupostària per afrontar l’estudi de la generació d’electricitat pròpia a partir de la col·locació de plaques fotovoltaiques en els edificis municipals (el propi l’Ajuntament, les escoles, els centres cívics i la biblioteca). La proposta va ser rebutjada.

I finalment, per si no fos poc, mesos enrere el govern va descartar sumar-se a l’iniciativa que s’està desenvolupant al voltant de l’Associació de Municipis per l’Energia Pública, una entitat sense ànim de lucre que promou la coordinació i la cooperació entre ajuntaments per tal de donar a conèixer i fomentar les iniciatives locals que tenen a veure amb la generació d’electricitat pública.

Amb tots aquests precedents, la nostra formació té molt clar que sortir ara amb una inversió aïllada com aquesta, sense ni tan sols haver-ho anunciat prèviament en alguna comissió informativa i fer-ho just abans del debat dels pressupostos, no obeeix a una qüestió de convicció, sinó que és poc més que una operació de rentat de cara.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »