→29 d’octubre de 2020. Ple Municipal

La nostra formació lamenta que en el context actual es destinin diners extres a projectes d'obres i, en canvi, la partida destinada a polítiques públiques d’habitatge continuï amb el marcador a zero

El Ple d’avui ha aprovat una transferència de crèdit per valor de 65.000 euros destinats a finançar l’elaboració de projectes tècnics en obres, bàsicament estudis topogràfics i geotècnics. Un proposta que no ha tingut el suport del nostre regidor. En total, en el que portem d’any, el govern s’haurà gastat 170.000 euros en projectes d’obres a la via pública que, en molts casos, no trobaran marge per a la seva execució, més encara si tenim en compte que el context actual de crisi sanitària donarà pas a una crisi social i econòmica que es preveu sigui llarga. Guíxols des del Carrer-En Comú Podem lamenta d’una manera especial que una part d’aquests 170.000 euros hagin sortit d’una partida pressupostària que, inicialment, estava prevista per dinamitzar l’habitatge públic i assequible a la nostra ciutat. D’aquesta manera es confirma que el 2020, com va passar el 2019, es tancarà sense que l’Ajuntament hagi invertit ni un sol euro en habitatge públic. Una mala noticia, sobretot si tenim en compte les prop de 200 famílies en situació d’ocupació irregular que hi ha a la nostra ciutat.

En un altre punt de l’ordre del dia s’ha aprovat, aquesta vegada per unanimitat, la moció que hem presentat en defensa d’un Pacte Nacional per la Salut Pública. Aquesta moció, que els comuns estem portant arreu de molts municipis, vol ser un toc d’alerta al Govern de la Generalitat perquè no s’adormi i actuï amb celeritat per fer front a les necessitats sanitàries que la pandèmia exigeix. No n’hi prou amb les restriccions, ni tampoc amb aprovar tot un seguit de bones intencions. Cal que aquestes bones intencions es comencin a desenvolupar i concretar sense més demora. Segurament que si hi han dues coses que aquesta pandèmia ha posat en comú són la debilitat d’un sistema deteriorat amb una sobrecàrrega de treball intolerable i un consens generalitzat de la societat en què hem de defensar i enfortir la sanitat pública. Per això, la moció demana que es faci efectiva la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya i es comenci a treballar la redacció del nou Pacte Nacional per la Salut Pública, també que es reforçi sense més demora l’atenció primària i comunitària i que es doti als CAPs de tots els recursos i els efectius necessaris per garantir-ne la correcta activitat, també el de Sant Feliu de Guíxols.

Altres temes que ha aprovat el Ple han estat la pròrroga, durant dos anys, del contracte del servei i manteniment del cementiri municipal i la pròrroga de la concessió de l’espai del Ginjoler en el Monestir, aquesta fins que comencin les obres del futur nou Museu Thyssen.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »