Es confirma que el nou contracte anirà per llarg

Es confirma que el nou contracte anirà per llarg

El govern municipal portarà a Ple Extraordinari la 3ª pròrroga anual forçosa del contracte de les escombraries, que està caducat des del 2016

Durant el Ple del passat mes d’agost, quan es va saber que s’havia vulnerat el secret de les propostes presentades i que la licitació del nou contracte havia de començar de nou, l’alcalde Motas va fer callar les veus de l’oposició afirmant, de manera categòrica, que aquest nou revés suposaria, com a molt, un parell de mesos de retard en el procés d’adjudicació.

Doncs bé, lluny d’això, el govern ha convocat un ple extraordinari dimarts vinent per aprovar una nova pròrroga anual del contracte de les escombraries. Ho farà dimarts a les 9 del matí, malgrat que la nostra formació ha demanat formalment que el Ple es faci en horari habitual. Aquesta serà la cinquena pròrroga consecutiva (dues per contracte i tres forçoses), però serà la primera vegada que es farà en horari de matí. Es fa prou evident, doncs, que el govern busca aprovar-ho en un ple reduït i sense fer gaire soroll.

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem, malgrat no poder ser present al Ple, farà saber al govern municipal de TxSF i PSC que no dóna suport a aquesta cinquena pròrroga i tercera forçosa. Primer, perquè en cap cas representa una millora del servei de neteja i molt menys de la recollida selectiva i la generació de residus, més aviat tot el contrari. I, segon, perquè no comparteix alguns dels punts de la proposta de la pròrroga que fan referència a les relacions laborals i que demostren un excés de zel per part del govern municipal, tot plegat en una gestió que, no oblidem, no deixa de ser indirecta a partir de la contractació que es fa d’un servei.

Potser aquesta hauria estat, com ja ha manifestat i plantejat la nostra formació en més d’una ocasió, una bona oportunitat per plantejar-se un canvi en el model de la neteja i la recollida municipal, però és evident que ni la gestió directa de les escombraries, com tampoc el porta a porta o una nova deixalleria, han estat mai una opció pel govern.

El Ple matiner de dimarts aprovarà també una nova estructura de costos del servei de recollida de residus i neteja viària. Aquesta nova estructura servirà per a la nova licitació que s’ha d’obrir i és conseqüència dels canvis que el govern vol fer en els plecs de condicions del nou contracte, en relació al que es va aprovar el passat mes de febrer. Canvis com eliminar els dos lots del contracte i configurar-ne un de sol, allargar el contracte fins a 10 anys o treure els increments salarials que hi havia previstos durant els 5 anys del contracte i deixar un 0,5%.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »