GdC vol concretar mesures per al nou curs escolar

GdC vol concretar mesures per al nou curs escolar

La formació entén que caldrà un augment dels recursos i així ho ha fet saber al govern municipal, amb un seguit de propostes concretes

Des de l’inici de la pandèmia provocada per la COVID-19 la nostra formació ha criticat la nefasta gestió del Departament d’Educació, tant pel que fa al reinici del curs escolar a principis del mes de juny del 2020 (sense instruccions clares per als docents, sense dispositius digitals per a les famílies més vulnerables i amb una gran incertesa sobre el lliurament de les targetes moneder) com en la gestió de la reobertura dels centres escolars pel curs 2020-2021. Hem mostrat la nostra preocupació per la situació que està vivint la comunitat educativa a Catalunya i hem proposat una sèrie d’accions prioritàries a nivell nacional amb l’objectiu de reduir les desigualtats que la pandèmia està ocasionant i frenar el galopant augment de la segregació escolar. També, i en l’àmbit municipal, hem manifestat el nostre ferm compromís en el treball per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats educatives; alhora que hem reclamat una major i millor coordinació de la Generalitat amb els ens locals i la comunitat educativa.

A Sant Feliu de Guíxols entenem que caldrà un augment dels recursos per fer front a la nova situació en aquest inici de curs, i així ho hem fet saber. Pensem que l’Ajuntament ha de tenir un paper actiu en el correcte funcionament dels centres educatius i, en aquest sentit, plategem un seguit de mesures concretes:

-Augment de presència de Policia Local (o Protecció Civil) per a garantir les entrades i sortides segures dels centres escolars.

-Marcatge a l’espai públic de la distància de seguretat a les entrades dels centres.

-Increment de la neteja i la desinfecció dels espais en els centres escolars.

-Planificació preventiva d’espais municipals per a possibles usos lectius.

-Connexió permanent amb el CAP.

-Seguiment de les activitats extraescolars i dels reforços educatius.

A més de tot això, pensem que caldrà mantenir un diàleg permanent amb les escoles per generar confiança i evitar dinàmiques de reclusió dels propis centres, fet que es podria donar veient com la Generalitat ha traspassat tota la pressió a les direccions dels centres.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »