L’Ajuntament destinarà 1.261.000 € per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi

L’Ajuntament destinarà 1.261.000 € per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi

Guíxols des del Carrer-En Comú Podem es mostra satisfet en general, perquè l’acord recull algunes de les seves propostes inicials  

El Pla de Contingència i Recuperació 2020 que s’ha aprovat avui és fruit del treball col·lectiu de les diferents formacions polítiques que configurem el Ple Municipal. L’acord final ha vingut després d’unes quantes reunions de treball, on cada grup hem pogut exposar, en relació a problemàtiques concretes derivades de la situació d’emergència creada per la pandèmia, el nostre parer i les nostres propostes d’actuació. El Pla s’orienta en tres grans àmbits: social, econòmic i associatiu.

Guíxols des del Carrer-En Comú Podem, des d’un primer moment, hem estat partidaris d’arribar a un consens i a una unitat d’acció, malgrat no compartir del tot algunes de les mesures aprovades. En aquest sentit, per exemple, ens hem mostrat contraris des d’un primer moment a ampliar els espais de les terrasses, principalment, perquè no tots els establiments de restauració ni tots els bars tindran les mateixes opcions d’ampliar. Com també hem posat un toc d’atenció perquè la campanya “Guíxols Gaudeix” no s’acabi limitant a aquelles persones que tenen cert poder adquisitiu. Per això hem demanat, i ho continuem fent, que la implementació d’ajudes socials es faci també a través del comerç local, amb un sistema de targetes que, mitjançant una xarxa col·laborativa d’establiments, serveixi per ajudar a uns al mateix temps que es fomenta a altres.

Malgrat aquestes diferències, en el gruix de les mesures hi ha hagut bona sintonia i acord. Volem destacar que el Pla de Contingència i Recuperació 2020, i a banda d’incrementar considerablement les partides destinades a acció social, garanteix, des del compromís polític, que cap persona es quedarà enrere. Ni en els aspectes més bàsics, com el menjar i l’allotjament, ni tampoc en els aspectes lúdics i de mainada. Ningú, i menys un nen o una nena, s’ha de quedar sense poder fer una activitat perquè, conseqüència de la crisi, no es pot fer front al rebut corresponent. També cal destacar l’import global de les partides destinades a accions concretes per assegurar el suport a les empreses i els autònoms que ho requereixin, amb l’objectiu de col·laborar a pal·liar en part les problemàtiques econòmiques que ha produït el confinament obligat. Així com també les mesures fiscals adoptades, com per exemple, l’exempció del pagament durant tot el 2020 de les taxes d’ocupació pública o les bonificacions en la recollida comercial.

Finalment, la nostra formació vol posar en valor la implementació d’un Pla Local d’Ocupació que, de manera complementària amb els programes del Servei d’Ocupació de Catalunya que s’aniran desenvolupant al llarg de tot l’any, servirà per reduir els efectes de la desocupació a la nostra ciutat (actualment amb una taxa d’atur de gairebé el 14%, dos punts més que fa just un any enrere). Precisament, aquesta ha estat una de les primeres propostes que en el seu moment vam presentar.

En el següent enllaç trobareu el document sencer: https://drive.google.com/file/d/1W18Egeb_IqYhNWKQMg_GyDs2PK4a82eI/view?usp=sharing

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »