→ 26 de març de 2020. Ple municipal

Guíxols des del Carrer-ECP demana al govern municipal que concreti, quan abans millor, mesures econòmiques per tranquilitzar a les families més desafavorides davant l'emergència del COVID-19

Avui, en el primer Ple telemàtic de la història de la ciutat, el nostre grup ha mostrat el seu suport i col·laboració a les mesures que des de l’equip de govern s’estan impulsant per fer front a la situació de l’emergència sanitària que patim conseqüència del COVID-19. Són moments dificils que requereixen de la màxima cooperació i solidaritat. En aquest sentit, i com ha expressat el nostre regidor, el fet que el decret d’alarma permeti que el romanent de tresoreria pugui dedicar-se a qüestions socials, ha de ser un alleugeriment per a les persones que ho pasaran més malament. Per això, la nostra formació insta al govern municipal a no esperar gaire més per pendre un seguit de mesures que serveixin per tranquilitzar a la gent, mesures com: dotar una línia d’ajuts al lloguer per a famílies amb més dificultats, reforçar l’àpat de les beques menjador (és incomprensible que la Generalitat consideri que 4 euros, per nen i dia, són suficients per fer un àpat en condicions) i garantir la Renda Garantida de Ciutadania a les persones que ho necessitin i no hagin vist atesa la seva sol·licitud per part de la Generalitat (és incompresible que en plena crisi hagi paral·litzat la gestió de les noves altes fins que el SOC no es posi al dia).

El Ple també ha aprovat, en relació a l’espai de Can Rius, la nostra moció per presentar un recurs judicial davant l’última sentència del TSJC que revoca la del 2016 i obre la possibilitat de tancar de nou l’espai de Can Rius. Des de que a l’any 2010 el grup municipal d’ICV-EUiA, llavors al govern, va decidir denunciar la greu afectació de la Llei de Costes que incomplia el Club de Mar, la ciutat ha emprès una lluita constant per a la recuperació d’aquest espai emblemàtic que ha de ser d’ús i gestió pública. I quan semblava que ho teníem més a prop, arriba aquesta revocació que torna donar la raó a una concessió que es va fer l’any 1958. Una cessió d’un espai marítim-terrestre que avui, 62 anys després, és inconcebible que continuï en mans privades (segurament que la  decissió l’ha pres un jutge que anyora temps passats).

Finalment el Ple telemàtic també ha servit per aprovar per fer l’aprovació inicial del projecte de canalització i cobertura de la riera de Sant Pol, per aprovar les sol·licituts de bonificacions del 95% en l’IBI de 45 vivendes destinades a lloguer social i per fer dues modificacions puntuals del POUM referides als usos dotacionals en habitatges per a col·lectius específics.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »