Suport popular a les nostres al·legacions al PDU

Suport popular a les nostres al·legacions al PDU

Las al·legacions les han subscrit les formacions polítiques GdC-ECP, ERC i MES-UPM, les entitats locals Centre Excursionista Montclar, Cooperativa La Manduca i Ardenya Patrimoni i Natura, i més de 400 persones a títol personal.

El text amb les al·legacions que s’ha fet arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat demana, principalment, la desqualificació de les zones de Punta Brava, Les Penyes (entre Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar) i de la Volta de l’Ametller (entre Sant Feliu de Guíxols  i S’Agarò).

Per donar pes popular a les peticions Guíxols des del Carrer ha fet una recollida d’adhesions via Change.org i de persona a persona, que ens pocs dies ha recollit més de 400 suports. Entre elles hi ha la dels artistes Narcís Comadira, Nei Albertí Gascons i Alberto de Udaeta; els periodistes Xavier Duran, Carme Casas, Júlia Sousa, Ignasi Garcia  i Laia Bodro, l’escriptor Toni Sala i el microbiòleg Temi Vives Rego. També d’ex-alcaldes del PSC com Pere Albó i Manel Monfort, d’antics regidors com Jordi Vilà (ERC), Xesús Fernández (ICV-EUiA) i Elena Delgado (CUP) i de l’ex-Síndic de la ciutat José Luis Mayo. Igualment de persones destacades de la cultura i l’activisme ciutadà: Dolors Masferrer, Rosa Rourich, Josep Almar (Museu Rat-penat) o Quim Bigas. La llista es completa amb persones de tota mena, mestres, comerciants, mestresses de casa, personal sanitari, d’hostaleria, en definitiva, treballadors i treballadores de molts diferents àmbits però amb una sensibilitat i una preocupació comuna per preservar l’entorn natural del nostre litoral.

Les al·legacions van ser presentades en el Ple municipal del passat febrer per intentar recavar el suport majoritari del consistori, però malauradament no va ser així i el govern hi va acabar votant en contra. JxCAT es va abstenir, mentre que Guíxols des del Carrer-ECP, ERC i MES-UPM van votar-hi a favor. Finalment hem de destacar que les al·legacions compten amb el suport de la plataforma SOS Costa Brava.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »