→ 27 de febrer de 2020. Ple Municipal

Voler mantenir sense regular els habitatges d’ús turístic, com fa el govern TxSF-PSC, és contrari a les polítiques habitacionals.

El govern municipal (TxSF-PSC) prioritza l’ocupació turística abans que el lloguer habitacional, o al menys això és el que es pot desprendre del Ple d’avui, on el govern en bloc ha votat en contra de la nostra proposta per aprovar una moratòria perquè durant aquest 2020 no es pugui donar d’alta cap més habitatge d’ús turístic. D’aquesta manera, s’aprofitaria la moratòria d’aquests mesos per treballar un Pla Especial que hauria de permetre reordenar el sector i fixar-ne un sostre.  Mentre és una realitat que a la nostra ciutat hi ha un problema latent d’accés a l’habitatge i moltes persones han de marxar a fora per trobar solució, el nombre d’habitatges que es destinen a ús turístic ha crescut un 40% en els últims tres anys. Aquest estiu superarem el miler d’habitatges turístics, sense que el govern faci res per regular el sector, o el que és més preocupant, que el govern continuï sense fer res des de l’any 2017; llavors, quan la nostra formació ja va manifestar la necessitat de regular aquest sector hi havien registrats 677 habitatges d’ús turístic, dos anys després el nombre ja pujava fins a 943. Dos anys sense fer res i de sobte, avui en el Ple, el govern té el desvergonyiment d’acusar-nos de provocar un efecte “crida” amb la proposta, quan la crida ha vingut donada de tots aquests anys sense fer res. Hauria estat tant fàcil com aprovar la moratòria i, a partir de demà, posar-se a treballar.

El Ple també ha aprovat una esmena que permet una modificació en la relació de llocs de treball i, d’aquesta manera, convocar la plaça de Sots-inspector/a de la Policia Local i que serà la nova persona que assumirà el comandament del cos, així com diverses modificacions parcial del POUM i una moció per a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Finalment, volem remarcar que les formacions polítiques d’ERC i MES-UPM s’han afegit a les al·legacions que, en referència a l’aprovació del Pla Director Urbanístic de la Costa Brava, presentarem conjuntament amb SOS Costa Brava, el Centre Excursionista Montclar, la cooperativa La Manduca i una trentena de persones adherides a títol personal (tornarem a fer difusió de les al·legacions en un post diferenciat).

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »