L’augment real del que pagarem d’IBI se situarà entre el 6 i el 7%

L’augment real del que pagarem d’IBI se situarà entre el 6 i el 7%

Hem de lamentar aquesta manera opaca de fer del govern, segurament fruit encara de les escletxes de la vella política

El govern municipal s’ha burlat, en bona mesura, de tots i totes nosaltres. Ho ha fet anunciant i portant a debat un increment de l’IBI (del 3,92%) quan sabia del cert que, de manera real i en la butxaca dels contribuents, aquest augment seria considerablement superior, de fet, és gairebé el doble. No cal ser Einstein per adonar-se que no és el mateix parlar d’un increment del 3,92% sobre una base (posem per exemple de 60.000 euros) que fer-ho sobre una base superior (per exemple, 61.800 euros). Com tampoc ho és aplicar el tipus aprovat del 1,03% sobre 60.000 euros (el contribuient haurà de pagar 618 euros en concepte d’IBI) que fer-ho sobre 61.800 euros (el preu a pagar serà de 635 euros). En el primer cas estem aplicant el valor cadastral del 2019 i en el segon el del 2020, amb l’increment del 3% després d’aplicar-se la revalorització sol·licitada pel govern municipal de TxSF i PSC.

Quan durant el passat mes de juliol aquest mateix govern demana a Hisenda que faci aquesta revalorització no ho fa públic. No ho diu, com si no fos prou imortant. Tampoc diu res quan, a l’octubre, hi ha el debat de les ordenançes fiscals (OOFF). De fet, manté l’engany de l’increment del 3,92% en la publicació del butlleti #Guíxols i, fins i tot, en la Memòria d’Alcaldia que acompanya als Pressupostos Municipals pel 2020. És cert que hi ha un informe d’Intervenció del mes de desembre que situa aquesta revalorització, un dels molts informes que se’ns pot passar per alt a l’oposició perquè és dificil arribar a tot arreu, però també és cert que l’informe en qüestió és posterior a la sol·licitud que fa el govern (juliol) i al debat de les OOFF (octubre), i que durant tots aquests mesos el govern ha estat amagant aquesta informació sense fer-la pública.

El nostre grup lamenta aquesta manera certament egocèntrica d’actuar, d’esquenes a la ciutadania i en part menyspreant a l’oposició, segurament fruit encara de les escletxes de la vella política, de la mateixa manera que lamenta el sentit del seu vot en aquell debat de les OOFF del mes d’octubre (avui seria clarament un altre).

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »