“No avalarem mai la vulneració de drets a les persones”

“No avalarem mai la vulneració de drets a les persones”

Intervenció del nostre regidor en el Ple sobre la sentència del Tribunal Europeu

“Si el grup de En Comú Podem de Sant Feliu de Guíxols volgués, com es diu popularment, filar prim en aquesta moció diríem que, en relació al punt quart de la part resolutiva, no veiem perquè s’ha de barrejar una cosa (la sentència) amb una altra (la inhabilitació del President), més encara quan el títol de la moció és prou explícit sobre el seu contingut.

Evidentment que és una molt mala noticia, i un fet que no compartim, que un President de la Generalitat sigui inhabilitat per un fet tant ridícul i merament simbòlic com és el de posar o treure una pancarta. No obstant, segurament, que la qüestió de fons sigui que fa temps que hauria d’haver deixat de ser President, això si, a través de les urnes en un procés electoral i no per una inhabilitació; però bé, en tot cas, està clar que aquesta no és la notícia ni l’objecte de moció com bé es desprèn del títol. Tampoc compartim, en aquest apartat, quan de manera genèrica es parla de “la regressió de l’administració espanyola” sense concretar res, menys encara, en aquests moments on la normalitat passa per obrir ponts de diàleg i negociació.

Dit això, és evident que el focus de la moció està en la sentència europea i en el reconeixment de l’immunitat de l’Oriol Junqueras i la resta de persones escollides, democràticament, com a eurodiputades en les eleccions del passat mes de maig. Perquè una cosa és prou evident: si el mes de maig el Tribunal Suprem espanyol hagués fet les coses ajustades a dret, avui Junqueras, Puigdemont i Comin serien eurodiputats. Això no es pot oblidar.

La sentència del Tribunal Superior de la Unió Europea ha donat un bon pal al Tribunal Suprem, sentenciant que efectivament aquest va vulnerar els drets d’aquestes persones. I això és molt greu. Nosaltres no avalarem mai la vulneració de drets.

Altra vegada, es torna a fer evident que la judicialització de la política no resoldrà mai un conflicte que és polític i que l’única via de solució passa pel diàleg i la negociació.

Per tot plegat, i principalment perquè no podem avalar mai la vulneració de drets a les persones, el nostre grup votarà a favor de la moció que, inicialment, ha presentat ERC”

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »