GdC proposa la redacció d’un Pla Local d’Emergència Climàtica

GdC proposa la redacció d’un Pla Local d’Emergència Climàtica

Sovint tendim a pensar que el problema del canvi climàtic el solucionaran els estats per si sols, però no és veritat, just al contrari és del tot precís actuar a nivell local.

El planeta Terra es troba davant d’una situació d’Emergència Climàtica i ambiental. Aquest és un fet científicament comprovat, malgrat que hi ha qui ho intenta aprofitar per fer valer la seva agenda política, concretament populistes de l’extrema dreta com Trump, Bolsonaro i Orban. Per això avui és més necessari que mai mobilitzar-nos i democratitzar la resposta a l’Emergència Climàtica, més encara si no volem donar ales als populistes i avançar cap a un futur d’incertesa, escassetat, por i conflicte permament.

La lluita contra l’escalfament global del planeta, i el conseqüent canvi climàtic, requereix de mesures urgents i valentes. Unes mesures que s’han de prendre a tots els nivells. Cal pensar i actuar de manera global, però també localment. I és aquí on els municipis hi tenen un paper fonamental. Les grans ciutats per descomptat, però no només elles.

El nostre grup portarà al Ple Municipal de dijous vinent la proposta de redacció d’un Pla Local d’Emergència Climàtica. Un Pla que haurà de servir per analitzar, ordenar i prioritzar totes aquelles accions de mitigació que es poden dur a terme en el nostre municipi i destinades a contribuir a la reducció del consum energètic procedent de fonts fòssils, l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i a l’adaptació de la ciutat a noves situacions originades pel canvi climàtic (onades de calor extremes, tempestes més intenses i  més freqüents, agreujament de malalties cardiovasculars i respiratòries, aparició de noves espècies invasores -com el mosquit tigre-, extinció d’ecosistemes autòctons, augment dels temporals i pujada del nivell del mar…)

Sovint tendim a pensar que el canvi climàtic és un problema llunyà que el solucionaran els estats per si sols, però malauradament no és així. Cal que en prenem consciència abans que sigui massa tard.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »