Adéu al plàstic d’un sol ús

Adéu al plàstic d’un sol ús

GdC-ECP proposa una campanya divulgativa i de conscienciació per reduir l’ús del plàstic no reutilizable a tot el municipi.

Prop de vuit milions de tones de plàstic s’aboquen a l’oceà cada any i si continuem amb aquest ritme en una dècada aquesta quantitat es podria triplicar. La contaminació per plàstic no només afecta els mars i la vida marina que els habita, sinó també a la nostra salut en particular, ja que aquest plàstic ens retorna en forma de cadena alimentària (s’ha detectat particules de plàstic en els peixos que mengem). En un intent de frenar aquesta greu situació, la Comissió Europea ha emès una Directiva sobre plàstics que prohibirà, a partir de 2021, lá comercialització, i per tant l’ús, de les palletes per a la beguda, els bastonets per a les orelles, els plats i coberts, els palets de globus i les càpsules de cafè que hauran de fabricar-se exclusivament amb materials sostenibles. Però mentre no arriba el 2021 i cada estat membre es prepara per aplicar la Directiva en qüestió, molts ajuntaments, d’aquí i de fora, ja han començat a declarar la guerra al plàstic d’un sol ús. La declaració d’intencions és una cosa; fer-ho, una altra bastant més complicada. Canviar els hàbits d’usos no és mai una cosa fàcil. No es tracta només de deixar de consumir plàstics d’un sol ús, sinó que es tracta també d’implementar atres mesures, com per exemple, no utilitzar les bosses de plàstic dels supermercats, veure aigua de l’aixeta no envasada o rebutjar aliments envasats amb film de plàstic o polipropilè. A Guíxols des del Carrer volem que el govern municipal es conscienciï d’aquest problema i posi en marxa una campanya divulgativa i de conscienciació per reduir l’ús del plàstic no reutilizable a tot el municipi.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »