→ 22 d’agost de 2019. Comissions Informatives

Republicans i comuns hem presentat una proposta per retre homenatje a les nou persones de Sant Feliu de Guíxols víctimes del camp de Gusen durant la II Guerra Mundial.

Avui s’han reunit les respectives Comissions Informatives per dictaminar sobre aquells temes que aniran al Ple de dijous vinent. Entre ells hi haurà una proposta que presentarem conjuntament GdC i ERC per retre homenatge a les víctimes ganxones del nazisme, en concret a les 9 persones de Sant Feliu de Guíxols que van deixar la vida en el camp de treball de Gusen, segons un edicte publicat el passat nou d’agost en el BOE. Es tractaria d’impulsar un grup de treball per preparar un acte d’homenatge i reconeixement de la ciutat cap a aquestes persones que es faria el proper 5 de maig, data de commemoració de l’alliberació del camp de Gusen. La proposta també vol recuperar una iniciativa que es va aprovar en el Ple l’any passat a proposta del grup MES, però que encara no s’ha fet res, i és la de col·locar a terra, davant el lloc de naixement, residència o treball de les persones víctimes del nazisme a la nostra ciutat, una llaborda de les conegudes amb el nom de “Stolperstein”. Aquesta és una iniciativa de l’artista alemany Gunter Deming que s’està duent a terme en una vintena de països i que té com a última finalitat no oblidar mai la barbàrie comesa en aquelles èpoques. Les “Stolperstein” són unes llambordes de 10x10x10 cms on es troben gravades les dades essencials de la persona que es conmemora. A banda d’aquesta, el nostre grup portarà dues propostes més al Ple. La primera d’elles per reduir progressivament, fins eliminar, l’ús de plàstics no reutilizables en el nostre municipi, en especial gots, plats i coberts de plàstic i palletes. La segona de les propostes és per reivindicar que els aparcabicis de la ciutat compleixin amb la seva finalitat, i no com passa en l’actualitat que en bona mesura són espais utilitzats per aparcar motos o motocicletes deixant d’aquesta manera de complir la seva principal funció, que no és altra que ordenar i fomentar els trasllats amb bicicleta per la ciutat. El Ple de dijous també debatrà dues mocions referents a la situació de l’Open Arms (una presentada pel govern i l’altra per ERC) i una proposta de suplement de crèdit per import de 65.000 euros, provinent del romanent de tresoreria, per a finançar depeses de diversos conceptes, entre ells, un programa de desenvolupament comercial per a pimes, uns tallers d’història i un increment en les despeses de premsa i comunicació.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »