Presa de possessió del nou consistori

Presa de possessió del nou consistori

Lloveras anuncia una oposició valenta que s’articularà a partir de la defensa del benestar de les persones, la participació ciutadana i la construcció de les idees.

Us trascrivim, a continuació, part de la intervenció del nostre regidor en la sessió de constitució del nou consistori:

“Primer un agraïment col·lectiu cap a les 548 persones que de manera conscient, amb el seu vot el passat 26 de maig, van fer possible, precissament, que jo avui estigui aquí assegut en representació seva. Dir-lis que intentaré no decebre-les …

… comença un nou mandat municipal i la ciutadania ha volgut majoritàriament que estiguem a l’oposició. Cap problema, tot i que no amaguem que ens hauria agradat formar part d’un govern que fos d’esquerres i progressita, que evidentment no és el cas del que tenim. En tot cas, treballarem igualment, com hem fet aquests darrers quatre anys, per fer una oposició valenta que, ja avanço, en cap cas serà sistemàtica, sinó que estarà sempre argumentada a partir de tres elements que per a nosaltres són l’eix de la nostra essència com a grup municipal: el benestar de les persones, la participació ciutadana i la construcció de les idees.

Les persones el primer, per suposat, sigui quin sigui el seu orígen, la seva condició o la seva creença. I per parlar de les persones, faig meva la reflexió que va fer el nostre Síndic en la presentació del seu últim informe quan parlava de la famosa expressió “Sant Feliu és una gàbia d’or plena de mussols”. Una gàbia que amb les últimes obres ha quedat més maca que mai, però que potser va sent hora que ens preocupem una mica més dels mussols i les mussoles que hi estem a dins de la gàbia, que no pas de la gàbia en si.  I això vol dir prioritzar una vida digne per a tot i totes, i per tant vol dir, entre moltes altres coses, abordar qüestions com la tarifació social, el pla local d’habitatge, la construcció del nou Institut, la defensa d’una educació de qualitat, la jornada continuada per les nostres escoles, la implementació de més places públiques per a gent gran, el desenvolupament de polítiques d’inclusió per a les les persones amb discapacitats, la tolerància zero amb qualsevol tipus de violència, l’igualtat d’oportunitats i la no discriminació per raó de gènere o la posada en marxa del Consell Municipal de Serveis Socials.

També em referia a la participació ciutadana com un dels nostres eixos. Sense participació no hi ha verdadera democràcia i guanyar en democràcia vol dir que la ciutadania faci un pas endavant, que participi i que es coresponsabilitzi; però és evident que perquè això passi cal un Ajuntament que s’ho cregui i que proporcioni les eines necessàries per poder-ho fer. I aquí ens trobarà a nosaltres, proposant i donant suport a qüestions com els pressupostos participatius en matèria d’inversions, la reforma del reglament orgànic municipal, la regulació de l’audiència pública, la implementació de la consulta popular o la validesa de la iniciativa ciutadana.

Finalment, parlava de la construcció de les idees, perquè les paraules actuen i si d’una cosa no se’n parla al final no existeix.  I en aquest sentit haurem de debatre i plantejar qüestions que segurament van més enllà del que estrictament és el nostre terme municipal, però que van intrísicament lligades, per exemple, al model de sostenibilitat o al model de país que defensem. No podem pensar i actuar només en clau municipal, quan per exemple ens estem carregant el planeta i això ens afecta a tots i totes. En el tema ambiental hem d’actuar localment, però pensar en termes globals. Hem d’anar més enllà, hem de ser políticament valentes i ambientalment compromeses.

…. I acabo amb dues reflexions:

La primera és per demanar la llibertat de les persones injustament empresonades en la causa del TS. Amb el judici ja finalitzat i vist per sentència, no té cap sentit mantenir la presó preventiva per a aquestes persones.

I la segona és per demanar a la classe política en general sentit comú; un sentit comú que s’ha de basar en el diàleg i en el reconeixemt mutu de les parts”

 

 

 

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »