→28 de març de 2019. Ple Municipal. Nota del Grup

GdC atribueix a una mala planificació inicial, i al fet de voler tenir acabades les obres de Rius i Calvet i Parc Central abans del 26M, la redacció obligatòria d’aquest Pla

A banda de les ja clàssiques transferències i suplements de crèdit dels últims mesos, el Ple d’avui ha aprovat el Pla Econòmic Financer 2019-2020. Aquest és un requisit legal que es veu obligat a complir l’Ajuntament perquè, durant el 2018, el volum de despesa executat ha superat, amb escreix, el màxim permès d’acord amb els criteris legals de solvència pressupostària. Concretament ho ha fet en 3.427.000 euros. Uns diners que s’han destinat, íntegrament, a poder finalitzar a temps dues obres: Rius i Calvet i Parc Central. El Pla Econòmic i Financer que s’ha aprovat avui significarà que durant aquest 2019, i possiblement el 2020, el govern de la ciutat, sigui el que sigui que surti elegit de les eleccions del proper mes de maig, haurà d’ajustar la despesa perquè una part de la mateixa ja s’haurà gastat prèviament durant el 2018 i, per tant, tindrà menys marge pressupostari per portar a terme les seves polítiques o els seus projectes. El nostre regidor, Jordi Lloveras, ha criticat que, amb la seva fal·lera per acabar les obres a temps, el govern actual hagi interferit amb les seves decisions en l’acció del proper govern i ha recordat que aquest Pla implicarà una retallada en la despesa corrent pel 2019 i 2020, és a dir, en partides pressupostàries que tenen a veure amb el funcionament de la ciutat (educació, cultura, esports, entitats manteniment de la ciutat, etc…) Guíxols des del Carrer – En Comú Podem recorda que la despesa d’aquests dos projectes era perfectament assumible a partir d’inversions plurianuals, és a dir, que allò que no es podia gastar el 2018 es feia el 2019, i per tant lamenta la decisió del govern que, empès pel calendari, ha optat per executar-ho tot de cop aquest 2018, encara que això acabi comportant retallades en els pròxims dos anys.

En l’apartat de les mocions el nostre grup en ha presentat dues. La primera feia referència a la celebració de l’Any Caimó, a partir d’un seguit d’activitats i propostes que un grup promotor de persones estudioses de la història de la nostra ciutat està treballant. Enguany es compleixen dos-cents anys del naixement de qui va ser diputat a Corts per la demarcació de Girona i alcalde de la nostra ciutat en dues ocasions, en Pere Caimó Bascós (1819-1878). Finalment aquesta proposta que plantejava, segons ens havia fet arribar el grup promotor, col·locar una placa identificativa a la casa natal de Pere Caimó (C/Sant Domènech 60) i penjar un retrat seu en la Sala de Plens de l’Ajuntament ha quedat pendent, ja que en aquests moments el grup promotor i el regidor de cultura estan en converses en aquest mateix sentit. La segona de les mocions, aprovada per unanimitat, era per conscienciar contra la criminalització dels i les joves que han arribat sols al nostre país i que es troben sense cap suport familiar. Una situació complexa que, a més, es veu agreujada pels atacs racistes com ha succeït darrerament a Canet de Mar o a Castelldefels. Uns atacs atiats per l’ultradreta que busquen perpetuar la imatge de la persona immigrant com una amenaça i font de conflictivitat i inseguretat. I, arribats a aquest punt, es constata que les primeres conseqüències les pateixen, com sempre, els Ajuntaments, ja que cal recordar que aquests infants, un cop han passat la frontera, són responsabilitat de les nostres institucions. Per això la moció instava als governs estatal i autonòmic a treballar mesures per a l’acollida a través de programes educatius específics en col·laboració amb els ajuntaments i a garantir el finançament adient.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »