Resolució de GdC davant el judici per la causa de l’1 d’Octubre

Resolució de GdC davant el judici per la causa de l’1 d’Octubre

Nosaltres formem part del 80% de la ciutadania que vol expressar la seva opinió exercint el dret a votar. Aquest judici no va d’independència si o independència no, sinó que va de democràcia.

Us transcrivim a continuació la intervenció del nostre regidor en el Ple Municipal d’avui i en relació a la postura de Guíxols des del Carrer (Catalunya en Comú Podem a Sant Feliu de Guíxols) sobre l’inici del judici per la causa del 1-Octubre:

“S’ha iniciat el judici per les causes derivades de l’1 d’octubre. Aquest és un judici que no s’hauria d’haver produït mai, entre altres coses perquè es consecüència directa d’un procés de judicialització de la política que va iniciar el govern del Partit Popular de Mariano Rajoy, un govern que mai va voler entendre que els conflictes polítics, com el que vivim a Catalunya, s’han de resoldre per la via política i no per la via judicial. D’entrada, des dels diferents grups que configurem Catalunya En Comú – Podem volem denunciar la doble anomalia amb la que ha començat aquest judici: per un costat, la situació d’injusta de presó preventiva que estan patint des de fa més d’un any les persones acusades; i per l’altre, el tarannà d’un tribunal que, com s’ha pogut comprovar al llarg d’aquests mesos previs, no presenta les millors garanties per ser considerat un tribunal imparcial. Volem recordar que no existeix judici imparcial sense jutges imparcials, i que l’exigència de responsabilitats penals s’ha de fer de fer de manera objectiva i estricte sobre els fets ocorreguts i no sobre relats subjectius. Mitja Europa ha descartat ja uns relats de rebel·lió, que aquí es volen mantenir sigui com sigui.

Per això, la formació dels “comuns” volem exigir les màximes garanties possibles davant d’una cúpula judicial danyada i deslegitimada per l’herència dels governs del Partit Popular; i per això també donem suport a totes les mobilitzacions en defensa dels drets i les llibertats i en contra de la repressió i de la judicialització de la política. Ho hem fet arreu del país i ho hem fet aquí a la nostra ciutat, encara que aquí no s’ens hagi convidat i no se’ns hagi volgut incloure. Però no importa, nosaltres continuem treballant perquè les mobilitzacions a favor d’un judici just i de la fi de la presó preventiva siguin transversals i comptin amb la majoria del país. Formem part del 80% de la ciutadania que vol expressar la seva opinió exercint el dret a votar. Aquest judici de l’1-O no va d’independència si o independència no, sinó que va de democràcia.

Nosaltres som així, tant així, que som capaços de manifestar-nos en favor de la llibertat del presos polítics i alhora criticar que no s’hagi fet costat als pressupostos més socials de les darreres dècades. Per a nosaltres no és incomptable denunciar la situació actual que viuen els presos polítics i, a la vegada, reivindicar el diàleg necessari per defensar polítiques que beneficïin al conjunt de la ciutadania, perquè no podem perdre mai de vista que la primera responsabilitat d’aquells que governen avui Catalunya és ajudar a millorar les condicions de vida de totes les persones que viuen i treballen a Catalunya, sobretot les més desfavorides a partir dels últims governs del PP a Espanya i de CIU a Catalunya que han deixat una societat marcada per les retallades socials i amb més desigualtats que mai.

Catalunya en Comú – Podem i les seves confluències (entre elles Guíxols des del Carrer) està treballant per a dur a terme un seguit d’actes i iniciatives que rebutgin la repressió pretesa pel Partit Popular, Ciutadans i Vox i busquin sortides democràtiques al conflicte Catalunya-Espanya. Ho volem fer ampliant aliances d’àmbit estatal i internacional i fent,  com no pot ser d’altra manera, una crida perquè el diàleg no s’aturi mai durant tot aquest procés. La solució ha de ser política i democràtica i ha de venir a través d’un diàleg constructiu sense condicions, mai a través de la via judicial. Per tot plegat, mostrem tot el nostre suport als dirigents polítics i socials que estan sent jutjats i s’estan enfrontant a unes acusacions infundades, així com també a les seves famílies, i demanem la fi de la presó preventiva, una mesura del tot injusta i desproporcionada. Finalment,  volem fer una crida al conjunt de la ciutadania perquè entre tots i totes responguem d’una manera ferma, però pacífica, en la defensa dels valors democràtics amenaçats i en l’exercici dels drets fonamentals.”

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »