→ 14 de febrer de 2019. Comissions Informatives. Nota del Grup

El nostre grup torna a insistir en la necessitat de millorar el transport públic, ara amb una millor coordinació horària entre Sant Feliu de Guíxols i Caldes de Malavella.

Avui s’han reunit les comissions informatives per dictaminar sobre aquells temes que aniran al Ple Municipal de febrer, una sessió que s’avançarà una setmana i un dia amb motiu del Carnaval. Serà dimecres vinent dia 20.  El nostre grup ja ha avançat que presentarà una proposta per a la realització d’un estudi de millora del transport públic entre els municipìs de Sant Feliu de Guíxols i Caldes de Malavella, amb l’objectiu de potenciar l’intermodalitat entre l’autobús i el tren. Aquest estudi hauria d’incorporar una proposta de nous horaris que es faria arribar a l’empresa SARFA, al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i a l’Ajuntament de Caldes de Malavella. La xarxa de transport públic del nostre municipi no es pot percebre únicament com la xarxa existent de trasport urbà i interurbà per carretera, sinó que s’ha de percebre de manera integral, per exemple, amb el servei ferroviari que podem requerir per fer un desplaçament previ al municipi de Caldes de Malavella amb l’objectiu d’agafar el tren.  Per assolir aquest objectiu d’intermodalitat entre l’autobús i el tren cal una coordinació adequada d’horaris entre els dos serveis, una coordinació que avui hem pogut comprovar que no es dóna.

En l’apartat de mocions el nostre grup en portarà dues: una per instar al Ministeri de Foment a què aixequi el bloqueig administratiu del vaixell d’Open Arms retingut al Port de Barcelona, perquè d’aquesta manera pugui seguir realitzant la seva tasca d’observació i denúncia de vulneracions de drets humans i salvament de vides humanes, tal i com l’ha vingut desenvolupant fins ara. I la segona és una moció sobre el judici obert en el Tribunal Suprem en la causa de l’1 d’octubre per presumptes delictes de rebel·lió i sedició.

Altres temes que aniran al Ple será una proposta del govern perquè Sant Feliu de Guíxols sigui Vila Gegantera l’any 2020 i tot un seguit de punts referents a donar compte sobre qüestions de control econòmic. Per cert, en aquest Ple hi haurà també la compareixença del regidor d’urbanisme per explicar com afectarà en el nostre municipi la moratòria urbanística que per a tota la Costa Brava ha aprovat la Generalitat.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »