→ 20 de desembre de 2018. Ple Municipal. Nota del Grup

Aprovada la nostra proposta del 30%. La ciutat fa un pas endavant a la construcció de vivenda protegida a preu assequible.

Les tres propostes, o mocions, que el nostre grup portava a debat han obtingut l’aprovació final del Ple. La primera d’elles era per estudiar, en qualsevol nova promoció residencial que es faci -o bé gran rehabilitació- situada en sòl urbà i en parcel·les de més de 600 m2, l’obligació de reservar un 30% del sostre edificable per fer-hi habitatge de lloguer a preu assequible. Aquesta modificació normativa, que afectaria el pla d’ordenació urbanística de la ciutat, es plantejaria amb els termes similars a l’edicte publicat recentment en el Diari Oficial de la Generalitat, després que fa uns dies l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat arribessin a un acord al respecte. La proposta ha obtingut els vots favorables del nostre grup, de MES i dels grups de govern (TSF-ERC-PSC) i les abstencions de CiU i la CUP.

La segona de les nostres propostes, que tenia com a finalitat adherir-se a la campanya #BaltasarDeVeritat que ha impulsat l’entitat Casa Nostra Casa Vostra, s’ha aprovat per unanimitat, com també ho fa fet la tercera, aquesta per donar suport a les mobilitzacions i reivindicacions que estan duent a terme aquests dies els bombers de la Generalitat, i d’una manera més concreta al parc de bombers de la Vall d’Aro, que és el que dóna cobertura al nostre municipi i que segons el Departament d’Interior no és un parc dels considerats prioritaris, malgrat atendre a prop de 45.000 persones, tenir diverses zones industrials al seu abast, diferents urbanitzacions i altres zones marines amb prop unes 1.500 embarcacions. Els bombers reivindiquen millores laborals, però també les inversions imprescindibles per actualitzar els parcs i renovar el material obsolet.

En aquest Ple s’ha produït, per fi, l’esperada compareixença de la regidora delegada de la neteja i la recollida d’escombraries de la ciutat. Cal recordar que la ciutat porta més de dos anys amb el contracte caducat, cosa que afecta molt negativament al servei. La veritat és que la compareixença ha servit de ben poc, per no dir de res. El nostre regidor ha plantejat de manera concreta una sèrie d’interrogants, importants sens dubte, que no han obtingut en cap cas una resposta. Qüestions com si el nou contracte inclourà un Pla Local Residu Zero, o quins són els objectius que es marquen de recollida selectiva i que passa si no s’assoleixen, o quin serà el preu de la remunicipalització del servei, o què farem amb el problema dels voluminosos, on quin serà el model de gestió de la deixalleria, o quines clàusules socials incorporarà el nou contracte o, finalment, quina serà la duració del nou contracte, han quedat en l’aire i sense respondre.

Finalment el govern s’ha vist obligat a portar al Ple l’aprovació definitiva del text refòs del projecte incial de les obres del Passeig Rius i Calvet, després de moltes anades i vingudes que finalment han suposat un increment de l’obra de més del 20% del cost total de la mateixa (resulta que aquells primers 3M€ pressupostats, al final seran 3,8). El text s’ha aprovat únicament amb els vots favorables del govern.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »