→ 13 de desembre de 2018. Comissions Informatives. Nota del Grup

La realitat multicultural i ètnica de la nostra ciutat fa que actualment no haguem d'estar embetumant el rei Baltasar.

Avui s’han reunit les diferents comissions informatives per dictaminar sobre aquells temes que aniran al Ple de la setmana vinent. Aquest mes, i amb motiu de les festes de Nadal, tot s’ha avançat una setmana i el Ple serà dijos vinent, dia 20.

El nostre grup ha anunciat que portarà dues propostes concretes. La primera és per sumar-nos, com a ciutat, a la campanya “Baltasar de veritat”. Aquesta és una iniciativa que sorgeix de diferents organitzacions socials i que fa una crida perquè les cavalcades d’arreu de Catalunya deixin de pintar de negre reis i patges, i perquè siguin persones d’ètnia negra les qui representin aquests papers. Pensem que la pròpia realitat multicultural de la nostra ciutat fa que ja no sigui necessari actualment continuar amb aquesta pràctica, a banda de ser una qüestió d’inclusió social i una manera d’acostar persones d’altres orígens a les nostres tradicions. La segona de les propostes que portarem al Ple és per forçar l’ampliació del parc públic d’habitatges de lloguer social a la nostra ciutat. Pensem que una vegada la Generalitat ha desencallat la proposta sobre que els promotors de vivenda hagin de destinar un 30% del volum edificable superior a 600 m² dels nous edificis, o de les grans rehabilitacions, a construir pisos socials a un preu taxat, és hora d’aplicar-la també en el nostre municipi. Aquesta no és la primera vegada que presentem aquesta proposta, ja ho vam fer quatre mesos enrere, llavors el govern va votar-hi en contra al·legant que hi havia un “buit legal”. Avui, i després de la resolució que al respecte ha pres la Generalitat, entenem que aquest “buit legal” ja no hi és. Veurem que diuen en el Ple, nosaltres tenim molt clar que la mesura del 30% ha vingut per quedar-se i que és el principi d’un canvi que cal estendre a tots els municipis de Catalunya per forçar gaudir d’un parc d’habitatge de lloguer a preu assequible que doni resposta a les necessitats de la gent.

Altres temes que aniran al Ple seran, a proposta del govern, l’adhesió de la ciutat a la Xarxa Gironina d’espais d’allotjament empresarial, vivers d’empresa i espais de coworking i la proposta de creació i funcionament del Comitè d’Ètica, d’acord amb el Codi de Bon Govern que es va aprovar en el seu moment.

Per cert, esperem que per fi en aquest Ple es produeixi la compareixença de la regidora responsable de la neteja i recollida d’escombraries de la ciutat

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »