→ 29 de novembre de 2018. Ple Municipal. Nota del Grup

Tret de sortida a la cobertura de la riera de Sant Amanç

El Ple d’aquest mes, i com acostuma a ser habitual en els trams finals de mandat, ha estat marcat per les obres. D’aquesta manera s’han portat al plenari l’aprovació inicial de tres projectes, un menor, el de la reurbanització del C/ Doctor Rovira pressupostat en 130.000 €, però els altres dos de dimensions considerables: el de la cobertura de la riera de Sant Amanç, de prop de 3 M€, i el de la reurbanització del C/ Girona, estimat en casi 1 M€. El nostre grup, en espera de veure com avança el projecte i com es resolen les al·legacions que segur sortiran, s’ha abstingut en les votacions d’aquests dos últims.

En relació a la cobertura de la riera el nostre regidor, Jordi Lloveras, ha preguntat sobre quina proposta d’urbanització té prevista el govern una vegada feta la canalització, és a dir, com serà el paviment de la superfície peatonal, com serà el mobiliari urbà, el tipus d’enllumenat o si en algun tram hi haurà jardineres amb plantes.  La resposta del govern ha estat que encara no ho sabien, malgrat es fa dificil pensar que s’inicïi un pojecte d’aquestes dimensiones sense tenir-ho tot, més o menys, pensat. En tot cas, el que ha quedat clar és que aquesta fase d’urbanització no s’inclou en els prop de 3 M€ pressupostats.  Finalment ha recordat que en una obra d’aquestes característiques, i una vegada finalitzada, el primer que queda al descobert és la part de darrere de cases i edificis, normalment bastant deteriorats. Per això, i amb l’idea d’integrar el cobriment amb l’entorn paisatgísitic urbà, ha demanat al govern que tingui previstes mesures per pal·liar aquestes efectes.

Sobre l’obra del C/ Girona el nostre grup ha preguntat si es mantenia, allà on el carrer Girona toca amb el carrer Eres, la configuració d’una petita placeta amb un parell de bancs de fusta, un parell d’arbres i una font pública d’aigua potable. El regidor delegat ha repost que si.

Sobre les nostres mocions, la primera conjunta amb el grup socialista en suport a les mobilitzacions en reconeixement a l’Atenció Primària i al sistema públic de sanitat, ha tingut el reconeixement de tots els grups polítics. També s’ha aprobat la segona de les mocions que presentàvem, aquesta per instar al govern de l’estat a derogar el delicte d’injúries a la Corona i a favor de la celebració d’un referèndum perquè els ciutadans i ciutadanes puguem decidir lliurement entre monarquia o república. Com bé ha argumentat el nostre regidor, avui la monarquia s’ha convertit en un símbol que només entusiasma als sectors més conservadors, mentre és rebutjada cada vegada més obertament per una part important de la ciutadania, ja no només a Catalunya i a Euskadi, sinó també al conjunt de tot l’estat, com ho demostra la campanya #RepruebaLaCorona que està duent a terme el grup confederal de Unidos Podemos-En Comu Podem-En Marea. Lloveras ha recordat que avui aflora una altra Espanya que és jove, mestissa, laica, que vol reconquerir llibertats i que, en definitiva, lluny de voler anar cap a l’uniformitat que representa la monarquia, apunta cap als valors del republicanisme. Uns valors representats en la fraternitat, la justícia social i el reconeixement a la diversitat dels pobles que configuren l’estat.

Finalment hem de lamentar que en aquest Ple tampoc s’hagi fet la compareixença de la regidora delegada del manteniment i la neteja de la ciutat per abordar, entre altres qüestions, l’estat del nou contracte d’escombraries que, recordem, porta més de dos anys de retard.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »