→ 22 de novembre de 2018. Comissions Informatives. Nota del Grup

A pocs mesos de la precampanya municipal, augmenten significativament els projectes inicials d'obres.

Avui s’han reunit les comissions informatives per dictaminar sobre aquells temes que aniran al Ple de la setmana vinent. En aquest sentit les principals novetats han vingut, i com acostuma a ser sempre habitual mesos abans d’unes eleccions municipals, en els temes d’urbanisme i territori. D’aquesta manera el govern ha anunciat fins a tres noves propostes d’aprovació inicial de projectes d’obres. La primera per a la reurbanització i arrenjament del carrer Girona (concretament el tram que va des de Correus fins a tocar amb el carrer Eres). El cost d’aquesta obra s’ha fixat en 963.000 euros i si bé és cert que el projecte està tot just en les seves beceroles (a partir del Ple encara faltarà obrir el període d’exposició pública, resoldre les possibles al·legacions, fer la publicació provisional, demanar els preceptius informes públics, portar al Ple l’aprovació final i, finalment, fer la licitació de l’obra) no tenim cap dubte que el govern hi posarà tota la seva voluntat per posar la primera pedra abans de maig vinent. Una altra de les aprovacions inicials que es portaran al Ple és la de la cobertura del tram urbà de la riera de Sant Amaç, en el tall que va des del Molí d’en Blanch fins a la confluència amb la riera de Les Comes, i del tram descobert de la riera del Monestir, que va des de Les Comes fins a la Plaça del Monestir. Amb un pressupost multianual de 2.900.000 euros, el projecte vol generar amb la cobertura de les rieres un nou espai i una nova zona de passeig per a vianants. Finalment l’última de les aprovacions incials que aniran al Ple, aquesta amb un cost menor que les anteriors (133.000 euros), serà la de la reurbanització d’un tall del carrer Doctor Rovira, concretament el que va del carrer Pecher fins a la riera de Les Comes.

Per la seva banda el nostre grup ja ha anunciat que portarà a Ple dues mocions: una de suport a les mobilitzacions que hi hauran la setmana vinent en defensa del sistema sanitari públic de salut i d’atenció primària, i la segona de suport a la campanya #RepruebaLaCorona per exigir, entre altres qüestions, que es derogui el delicte d’injúries a la Corona.

El Ple també debatrà sobre una nova proposta de tranferència de crèdit per fer front a actuacions en el cementiri i sobre la creació i funcionament del Comitè d’Ètica, d’acord amb els criteris de Bon Govern que es van aprovar en el seu moment. Recordar, finalment, que en aquest Ple hi haurà la compareixença de la regidora responsable de la neteja viària i la recollida selectiva per donar explicacions sobre la situació actual i sobre el nou contracte d’escombraries.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »