→27 de setembre de 2018. Ple Municipal. Nota del Grup

GdC hi veu una certa mala praxis en aquest nou contracte i ja ha anunciat que portarà el cas a consulta legal, sense descartar prendre les accions que s’en derivin.

En el Ple celebrat avui el govern de la ciutat (TSF-ERC-PSC) s’ha quedat sol defensant l’ampliació del contracte actual de les escombraries, tot i haver-se esgotat els dos anys màxims de pròrroga. Per a la nostra formació aquesta és una molt mala decisió, entre altres coses, perquè vol dir que la ciutat continuarà com fins ara, és a dir, generant més residus dels que seria òptim, reciclant per sota del nivell desitjat i presentant, en general, un estat de brutícia com feia anys que no es veia. Cal recordar que aquesta ampliació no aborda cap dels molts problemes greus que avui té la ciutat, com per exemple, l’excès de la fracció de rebuig,  la gestió dels voluminosos o la mala funcionalitat de la deixalleria. Com bé ha apuntat el nostre regidor, aquesta és la prova evident de la falta de projecte, capacitat i coratge del govern municipal per abordar, segurament, el repte més important que tenia per endavant en tota la legislatura: “Aquest, i no altres, hauria d’haver estat un projecte estratègic de ciutat, però no ho ha estat”. El nostre regidor també ha manifestat durant la seva intervenció que no s’acaba d’entendre que en dos anys encara no s’hagi iniciat el procediment d’adjudicació del nou contracte i que en tot plegat hi veu una certa mala praxis, de fet, ha anunciat que el grup portarà el cas a consulta legal sense descartar prendre les accions que d’això es derivin.

L’altre dels punts d’interès del Ple d’avui ha estat decidir al voltant dels tres dictàmens de la Comissió del Nomenclàtor: Parc de la Llibertat, La Rambla i Plaça del Mercat 1 d’octubre de 2017. Les tres propostes han tirat endavant. El nostre grup se sent especialment satisfet pel fet d’haver desvinculat el nom d’Antoni Vidal, reconegut esclavista com ja hem explicat en nombroses ocasions, del de La Rambla. Ha estat un d’aquells Plens que fan història municipal, i sobretot fan justicia, perquè amb aquest acte la ciutat reconeix el patiment de 50.000 ànimes que van deixar la seva vida perquè un dels nostres il·lustres benefactors fos immensament ric.

Finalment, la nostra moció sobre el treball digne i la situació de les treballadores de la llar ha quedat pendent fins al proper Ple. La tossuderia del govern en voler finalitzar els plens a les dotze de la nit, conjuntament amb el fet de començar a les nou en lloc, per exemple de les vuit, fa que sovint no s’arribi a tots els punts de l’ordre del dia .

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »