→ 30 d’agost de 2018. Ple Municipal. Nota del Grup

El govern es treu de sota el barret una altra moció sobre l’habitatge, una vegada desestimada la que ha presentat el nostre grup.

En el Ple d’avui s’ha viscut una situació, si res més no, una mica insòlita quan el govern, i després de votar en contra d’una moció presentada pel nostre grup sobre les polítiques d’habitatge referides al lloguer, en ha presentat una altra, aquesta per la via d’urgència, per abordar de nou la mateixa problemàtica. Això si, en aquesta ocasió hi ha votat a favor. La diferència? Doncs bàsicament que la del govern no contemplava, com fèiem nosaltres i com si estan fent altres municipis, destinar el 30% del sòl de nova construcció a habitatge protegit. El més curiós del cas és que aquesta mateixa proposta que aqui han vist agosarada, en altres municipis socialistes i republicans hi han votat a favor. El nostre regidor, Jordi Lloveras, ha lamentat aquesta actitud, qualificant la moció del govern com de conveniència més que d’urgència, però ha dit que, i a diferència d’altres formacions, la seva no condicionaria el vot favorable i ha recordat que en un tema tant important com és el de la falta d’habitatge protegit el que cal fer és empènyer, sense mirar qui tens al costat, tot plegat amb l’objectiu d’aconseguir uns lloguers justos, assequibles i proporcionals als ingressos de la gent.

La segona de les nostres mocions, que posava de manifest que hi ha una creixent preocupació pel que es considera un allau d’amenaces urbanístiques que planen sobre el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida de la Costa Brava, ha tingut més sort. Lloveras s’ha preguntat com es pot pretendre obtenir un segell de Reserva de la Biosfera quan, no ens enganyem, les polítiques territorials i urbanístiques continuen sent d’explotar la Costa Brava sense fre, o com per exemple, és això compatible amb tots els planejaments urbanístics heretats de fa 30 o 40 anys i que encara són plenament vigents. Per això la proposta, que ha passat amb el vot favorable de tots els grups excepte CiU que hi ha votat en contra, insta a la Generalitat perquè redacti  una modificació de l’actual Pla Director del Sistema Urbanístic Costaner encaminada a la desclassificació de sòls urbanitzables no desenvolupats i sòls urbans no consolidats i no executats en tota la franja del litoral gironí, en tota la Costa Brava.

La moció sobre la neteja de l’espai públic que presentava el PSC no ha estat finalment acceptada, perquè només ha comptat amb el vot dels socialistes. En un post diferenciat penjarem la intervenció al respecte que ha fet el nostre regidor.

Una altra moció, aquesta d’ERC, per demanar la creació d’una Comissió de l’1 d’Octubre de 2017 amb l’objectiu de mantenir l’esperit i promoure els fets esdevinguts en la data senyalada, ha quedat aprovada amb els vots a favor de tots els grups, excepte el socialista que hi ha votat en contra i l’abstenció del nostre regidor. GdC no té cap problema en la creació de comissions per treballar i debatre en l’àmbit municipal, altra cosa és, evidenment, els possibles acords a què es pugui arribar; no obstant, tampoc veu gaire sentit a aquesta comissió, més que res, perquè el protagonisme i l’iniciativa de l’u d’octubre ha de correspondre a les entitats i a societat civil.

El Ple també ha servit per aprovar el compte general del 2017. El nostre grup, que s’ha abstingut en la votació final, ha criticat que el grau de modificació de crédit se situï per damunt del 40%, perquè això comporta que no s’ha esgotat durant l’exercici tot el marge de maniobra política que té un debat dels pressupostos i, en bona mesura, és com si s’estigués menyspreant, ja que de cada 100 euros que s’han gastat el 2017, 40 han estat al marge del pressupost i el seu debat. Aquest és un model pressupostari que es troba a les a les antípodes del que nosaltres defensem basat en la participació.  D’acord amb això, i tenint en compte que el 2018 va pel mateix camí, també s’han aprovat noves transferències i suplements de crèdit per un valor aproximat de 166.000 euros.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »