→ 26 de juliol de 2018. Ple Municipal. Nota del Grup  

El govern de la ciutat dóna llargues a blindar el llegat de l'arquitecte Joan Bordàs.

El govern de la ciutat (TSF-ERC-PSC) ha tirat enrere la nostra proposta per blindar el llegat arquitectònic de Joan Bordàs, arquitecte municipal entre els anys 1914 i 1955. D’aquesta manera no es farà cap inventari acurat i actualitzat de la seva obra i del seu estat de conservació, ha de ser que no interessa fer-ho, ni tampoc es protegiran aquells elements de mobiliari urbà que ell va dissenyar i que avui encara es troben in situ: els bancs de pedra del passeig, la barana de mar amb els arcs, les parterres de terra amb flors i la font de la plaça del Monestir, no seran inclosos en el Catàleg de Béns Locals com a elements a protegir i, per tant, queden a l’abast de qualsevol nova “modernització”, com per exemple, la que s’està duent a terme en el Racó de Garbi. Per la nostra part, continuem pensant que aquests elements urbans de l’època d’en Bordàs li donen a la nostra ciutat una personalitat i un atractiu paisatgístic únics i que cal protegir, sobretot perquè darrerament s’està fent malbé, en part per noves construccions i en part per males decisions polítiques.

L’altra de les nostres mocions, de suport al dret a morir dignament, si que ha tingut el consentiment del Ple. Els ajuntaments són les institucions més properes a la ciutadania i, com a tals, han de jugar un paper primordial en la divulgació d’aquest dret i del Document de Voluntats Anticipades, des de la convicció que el dret a una mort digna és un dels drets humans i que un consistori amb sensibilitat social ha de vetllar per la seva defensa i acompliment.

El Ple d’avui també ha aprovat, per consens, l’ahessió a la declaració de la Costa Brava com a reserva de la biosfera. Malgrat aquesta unanimitat, el nostre regidor ha estat crític amb una proposta que, segons ha dit, arriba massa tard i ha fet una crida perquè tots els municipis intensifiquem en les seves decissions polítiques la protecció del territori i el medi ambient, ja que a banda d’aprovar la declaració ens ho hem de creure perquè aquesta no es converteixi en paper mullat. També s’ha aprovat una moció perquè la nova Comissió del Nomenclàtor es reuneixi abans d’un mes i perquè a la primera reunió es tracti la proposta de donar el nom “1 d’Octubre de 2017” a l’actual Rambla Vidal. La proposta ha estat acceptada amb 10 vots a favor (6 de CiU, 3 d’ERC i 1 de MES), 3 abstencions (1 CUP, 1 GdC i 1 TSF) i 8 vots en contra (5 TSF i 3 PSC).

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »