→ 19 de juliol de 2018. Comissions Informatives. Nota del Grup

GdC proposa organitzar xerrades informatives a la ciutadania sobre el Document de Voluntats Anticipades, en el marc del debat al dret a morir dignament

Avui, en el marc de les diferents Comissions informatives, hem presentat les dues mocions que portarem al ple d’aquest mes de juliol. La primera fa referència al dret que tenim les persones a viure amb dignitat el procés de la nostra mort. La moció proposa que l’Ajuntament estableixi contactes de col·laboració amb l’Associació pel Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD-Cat) perquè, a través de xerrades i conferències, es doni informació veraç a la ciutadania sobre els seus drets al final de la vida, i també, sobre els  beneficis de tenir fet el Document de Voluntats Anticipades (DVA). L’altra de les mocions fa referència a la voluntat de blindar el llegat arquitectònic que Joan Bordàs (arquitecte municipal entre els anys 1914 i 1955) va deixar a la nostra ciutat. Recordem que elements urbans molt significatius, com són els bancs de pedra i els parterres del Passeig del Mar i Passeig dels Guíxols o la barana que tenim davant de mar amb els seus balcons i arcs, s’han convertit amb els anys en elements singulars de Sant Feliu de Guíxols que li han donat una personalitat i un atractiu paisatgístic únics al nostre entorn. Per això pensem que cal mantenir-los en bon estat i protegir-los en previsió de futures obres. Els grups municipals de CiU i MES s’hi han mostrat a favor, mentre que resta de grups s’han abstingut en espera de veure que faran en el Ple. També es portaran a debat dues mocions més, una de la CUP per prohibir les pistoles elèctriques tipus Taser i arrencar el compromís del consistori de no comprar mai material d’aquestes característiques, i una altra de CiU per forçar la convocatòria de la Comissió del Nomeclàtor. Altres temes que aniran al Ple, aquests a proposta del govern, seran la proposta de suport a la declaració de la Costa Brava com a reserva de la biosfera i l’acord de la Mesa General de Negociació sobre el retorn a la jornada laboral de les 35 hores a partir d’aquest 1 d’agost.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »