→ 28 de juny de 2018. Ple Municipal. Nota del Grup

Estarem atents a com funciona el nou servei d'atenció que el govern ha obert amb el Consell Comarcal, i en cas que considerem que no és del tot satisfactori, reprendrem la proposta de treballar amb l’Observatori Contra l'Homofòbia.

El Ple municipal ha aprovat la nostra moció a favor d’una ràtio menor a l’escola pública. El curs passat ja vam estar a punt de perdre una línea de P3. Pel curs vinent, aquest que començarà al setembre, hem passat de puntetes; no obstant, i de les dades que es van donar a l’últim Consell Escolar Municipal, és prou evident que pel curs 2019/2020 no tindrem la mateixa sort. Les dades demogràfiques són les que són i el descens a escolarització a Infantil, i conseqüenment a Primària, és prou evident. Cal que aquesta baixada demogràfica sigui entesa com una oportunitat per baixar la ràtio i augmentar la qualitat en l’ensenyament, per això la nostra proposta s’afanyava a instar als grups parlamentaris perquè canviïn la normativa i es pugui baixar de 25 a 20 alumnes la ràtio per classe, i d’aquesta manera puguem mantenir en un futur imminent totes les línies de P3 existents actualment a la ciutat. La segona de les nostres mocions aprovades en el Ple era de reivindicació per la data del 28 juny (Dia de l’Orgull de la diversitat sexual, familiar i de gènere). Aquesta era aquella on proposàvem establir col·laboració amb l’entitat Observatori Contra l’Homofòbia (OCH). Al final, no obstant, hem acordat retirar aquest punt de la proposta atès que en breu es posarà en marxa des del Consell Comarcal un nou servei d’atenció per defensar els drets de les persones LGTBI (lesbianes, gays, transsexuals, bisexuals i intersexuals) i el govern municipal ja s’ha adherit a la seva prestació, per tant, semblaria que estaríem duplicant serveis. El més important, al nostre entendre, és que hi hagi aquesta atenció i que s’estableixin canals d’atenció, suport i acompanyament a les persones LGTBI víctimes de discriminació, vingui aquesta atenció de l’OCH o vingui del SAI. No obstant, el nostre regidor també ha avisat que estarem atents a com funciona aquest nou servei i que, en cas que considerem que no és del tot satisfactori, retomaríem de nou el tema de treballar conjuntament amb l’Observatori. La tercera de les mocions que presentàvem, d’adhessió al document “El món local català davant la realitat del refugi a l’estat espanyol”, també s’ha aprovat per unanimitat (en l’enllaç de baix trobareu el text íntegre del document). Finalment el Ple també ha aprovat una modificació de les bases pressupostàries, concretament la 36ª i la 37ª referents a les ordres de pagament a justificar i a les bestretes de caixa fixa, i la Guia Bàsica de la Funció Interventora.

https://drive.google.com/open?id=1o9Alls0ux6g62kwae4DTUtU8xDZSbeEY

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »