Informe de les actuacions del Síndic durant l’any 2017

Informe de les actuacions del Síndic durant l’any 2017

El nostre Grup comparteix la preocupació mostrada pel Síndic en relació a uns serveis socials que va definir de “col·lapsats”.

Un dels temes destacats de l’últim Ple va ser l’Informe que va presentar el Síndic Municipal de Greuges. Al llarg de la seva intervenció, el Síndic va anar desgranant aquelles qüestions que més han requerit de la seva atenció i de les quals esperem que el govern hagi pres bona nota. La primera d’elles, la situació de vulnerabilitat que pateixen nombroses famílies de la nostra ciutat. En el seu torn d’intervenció el nostre regidor, Jordi Lloveras, va compartir la preocupació per uns serveis socials que el Síndic va definir de “col·lapsats” i va reiterar la necessitat de donar més recursos a aquesta àrea. Lloveras va recordar que l’eventualitat i la precarietat laboral situen contra les cordes de l’exclusió social a moltes famílies i que avui en dia tenir feina ja no és garantia de poder viure dignament. En aquest sentit, va lamentar la falta d’una legislació que realment protegeixi a les families davant l’especulació i que garanteixi de manera efectiva el dret a l’habitatge, però va deixar clar que això tampoc pot ser l’excusa perquè el govern de la ciutat no faci una major inversió en vivenda social de la que ha fet fins ara.

Un dels altres punts que va sortir a l’Informe del Síndic va ser l’excés de feina que té la Sindicatura com a conseqüència de no tenir la ciutat un servei municipal d’informació al consumidor. El Síndic també va fer referència a les escombraries i a la necessitat de millorar el servei de neteja i de la recollida selectiva. Sens dubte que aquest és un dels grans temes pendents de la ciutat i que el govern porta encallat des de fa ja massa temps. En un altre moment de la seva intervenció, el Síndic va evidenciar que a vegades els serveis municipals no donen resposta a totes les sol·licituds, reclamacions o queixes que presenta la ciutadania, i que aquesta és una qüestió que cal millorar.

La nostra formació sempre ha estat del parer que el Síndic de Greuges és una institució necessària i útil per a la ciutat, i d’aquesta manera li va transmetre el nostre regidor que, per acabar, va destacar que l’Informe incloïa en el seu annex la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat. Aquest és un text que es va aprovar per unanimitat de tot el Ple l’any 2008, que defineix la ciutat com un espai col·lectiu que pertany a tots els seus habitants i que aquests hi tenen tot el dret a trobar-hi les condicions adients per a la seva realització com a persona, però també com a subjecte polític i social. La Carta estableix que, per tal de fer-ne un seguiment, la ciutat es compromet a crear una comissió de treball encarregada d’establir cada dos anys una avaluació de l’aplicació dels drets reconeguts a la Carta i fer-la pública. Com va dir el nostre regidor: és com si la Carta ens hagués posat deures de solidaritat a tots i totes, i ara fos hora de preguntar-nos si realment els hem fet aquests deures.

En el següent enllaç trobareu l’Informe:

https://drive.google.com/open?id=1lAKwmg1GfbQ9odkk8mhVT06iL1Gi2GPY

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »