Continua la polèmica per la mort dels arbres

Continua la polèmica per la mort dels arbres

Els informes facultatius demostren que no hi va haver voluntat política per salvar els arbres ni, molt menys, per incloure'ls en el projecte de reforma del Passeig Rius i Calvet

Per fi hem tingut accés als informes facultatius de l’obra i de la coordinadora de seguretat per justificar la tala dels 15 oms del Passeig Rius i Calvet. Ha calgut la intervenció de l’Oficina del Síndic de Greuges que, a partir de la queixa que va tramitar el nostre grup, ha instat a l’Ajuntament a la remissió de tota la documentació. Efectivament el primer que cal dir és que en els informes, com deia l’equip de govern, es desaconsella la realització de les feines de transplantamennt en les condicions previstes inicialment per eliminar en origen qualsevol risc d’accidents laborals. Fins aquí tot correcte, ara bé, el que no diu el govern municipal, i també es desprèn dels informes, és que l’estabilitat del mur, en les condicions en les que es trobava, posava en dubte el trasplantament dels arbres amb el procediment inicial que establia el projecte, és a dir, dóna a entendre que hi havien altres processos possibles (altra cosa és que no interessessin per calendari o per pressupost). També es desprèn dels informes que el trasplantament dels arbres s’hauria de dur a terme a partir del mes de novembre i que fer-ho impediria el correcte desenvolupament de la planificació contractual assolida per la constructora amb l’Ajuntament. Està clar, doncs, que al govern no l’interessava variar els terminis d’execució de l’obra per fer desaparèixer primer el risc i passat l’estiu, al novembre, fer el transplantament dels arbres (o simplement, deixar els arbres on éren que tampoc molestaven a ningú -o si-). Finalment, de l’informe de la coordinadora de seguretat i prevenció de riscos es desprèn que l’Ajuntament mai va plantejar noves mesures preventives abans que procedir a la tala dels arbres, bàsicament perquè, i com ja hem dit en més d’una ocasió, aquesta era la solució més fàcil, ràpida i econòmica. Per tant, i amb els informes a la mà, el nostre grup es ratifica en què aquests 15 esplèndids exemplars d’om han estat víctimes de la modernitat mal entesa d’un projecte urbanísitc, de les presses en la seva execució i de la vanitat del govern municipal.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »