→ 12 d’abril de 2018. Ple extraordinari. Nota del Grup

La moció aprovada en defensa de la llibertat d'expressió obre la porta a la possibilitat que el cantant de rap Valtònyc actuï a la nostra ciutat.

Avui s’ha celebrat un Ple extraordinari per debatre els punts de l’ordre del dia que van quedar pendents en l’últim ple ordinari, el de març. En concret eren tres: una moció en defensa de la llibertat d’expressió, una altra per demanar informació sobre les troballes arqueològiques que s’han fet a la Plaça de l’Abadia i una tercera en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística.

La primera de les mocions, presentada pel nostre Grup, ha estat la que més debat ha aixecat, concretament en el punt on es demanava que el cantant de rap Valtònyc (condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte d’amenaces i injúries a la corona) formés part, a títol simbòlic, del cartell del festival Porta Ferrada. Després d’un primer torn d’intervencions, i d’un recés on s’ha reunit la Junta de Portaveus, s’ha transaccionat la moció de tal manera que el cantant Valtònyc no formarà part, a títol simbòlic, del cartell del Porta Ferrada, però en canvi l’ajuntament s’ha compromés a a fer les gestions oportunes perquè pugui actuar a la nostra ciutat de manera efectiva en algun dels festivals de música urbana que s’organitzen a la ciutat. Aquest punt, que s’ha votat per separat de la resta de la part resolutòria de la moció, ha tingut més vots a favor (10) que en contra (8). Els altres punts de la moció s’han aprovat per unanimitat.

Les altres dues mocions s’han aprovat per consens i, en el cas de la petició d’informació sobre les troballes arqueològiques que s’han descobert al costat del Monestir, el govern s’ha compromés a facilitar la informació de les mateixes en seguida que tingui en les seves mans l’informe tècnic de la Generalitat.

 

 

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »