→ 22 de març de 2018. Comentaris al Ple. Nota del Grup

Es refarà el projecte de Can Rius i es sacrificaran els 15 arbres; la nostra formació no ha avalat el fet de desprotegir aquests oms.  

Resulta, com a mínim una mica sorprenent, veure com en qüestió de poc temps el govern de la ciutat (TSF-ERC-PSC) ha passat d’un posicionament a un altre, ha passat de defensar que el transplantament i posterior brotació dels arbres era perfectament viable, a dir que no ho és i que l’única sortida és sacrificar-los. La nostra sensació és que, en bona mesura, aquesta decisió ja estava presa per endavant i que, de la mateixa manera que l’informe del projecte era inexacte, també ho són ara les declaracions que fa el govern per poder justificar la tala d’aquests arbres. Ens costa creure que en ple segle XXI, amb les tècniques que hi ha, amb el mitjans que tenim i amb el coneixement que en general tenim com societat, la solució final hagi de ser sacrificar aquests arbres. La nostra formació pensa que hi ha d’haver una altra solució, això si, segurament que no serà  tant ràpida ni barata com la que finalment ha pres el govern, i per això anima a la ciutadania a manifestar-se en favor dels arbres encara que la decisió ja estigui presa.

Un altre punt calent del Ple ha estat la moció de CiU demanant que el Ple aprovés donar el nom de “1 d’octubre” a un espai públic del municipi. Al final la moció no ha prosperat i ha tingut els vots en contra de TSF, ERC, PSC i GdC i l’abstenció de la CUP. El nostre regidor ha argumentat, en l’explicació del seu vot, que l’eina que en el seu moment es va decidir per fer l’estudi i el debat del canvi de noms dels carrers i espais públics és la Comissió del Nomenclator, que ja està constituida i que després, una vegada la Comissió hagi fet la seva feina, la decisió final serà del Ple, però no abans de fer aquesta feina prèvia. Dit això, el regidor ha recordat que que l’1-O va ser una expressió a favor del dret a decidir en general, no de l’independentisme en particular, i que el “comuns” sempre hem estat al costat de les llibertats perquè les persones tenim tot el dret a expressar-nos lliurement  i de manera pacífica. Mai, posar urnes pot ser un delicte ni ha d’estar perseguit amb violència.

Altres qüestions de rellevància que s’han aprovat en el Ple han estat el Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament, el Reglament de serveis en benefici de la comunitat, una amortització de deute i una moció nostra a favor de revertir l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics de Catalunya. Destacar que, finalment, s’ha aprovat una proposta nostra perquè el proper 14 d’abril s’hissi la bandera tricolor republicana a la plaça Miquel Murlà. Una altra de les mocions que havia aixecat certa expectació, la de CiU i MES per debatre les troballes arqueològiques que s’han fet a la plaça Abadia i el futur del nou edifici del Thyssen, no s’ha produït perquè el Ple ha arribart a les dotze de la nit i s’ha suspès fins al proper.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »