→ 15 de febrer de 2018. Comissions Informatives. Nota del Grup

La nostra formació portarà al Ple la reclamació a la Generalitat dels imports pendents pel finançament de les escoles bressol.

Avui s’han tornar a reunir les diferents Comissions Informatives per dictaminar sobre els temes que aniran al Ple ordinari d’aquest mes de febrer. El nostre grup ja avançat que portarà dues mocions i una proposta. La primera de les mocions és perquè la ciutat se sumi a la campanya a favor d’unes pensions dignes. Cal recordar que enguany les pensions han tornat a pujar un 0,25%, mentre que la inflació s’ha situat al voltant del 1,5%, amb la qual cosa tornarà a haver-hi, per vuitè any consecutiu, pèrdua de poder adquisitiu per a les persones pensionistes. La segona de les mocions fa referència a la sentència del TSJC que ha donat la raó a 26 ajuntaments catalans que en el seu moment van interposar un recurs per exigir a la Generalitat que complís amb l’obligació, establerta per la pròpia Llei d’Educació, de finançar les escoles bressol públiques després que l’any 2012 la Generalitat, llavors governada per CiU amb Mas de President, decidís donar un pas més en la seva política de retallades socials i es carregués el finançament de les escoles bressol de titularitat pública. La moció, d’acord amb la sentència, insta a la Generalitat al reintegrament de la quantitat que s’hauria d’haver abonat a partir del curs 2012/2013 descomptat l’import rebut per la Diputació de Girona que, a partir de la decissió presa per la Generalitat l’any 2012, va posar en marxa un programa de subvencions. També portem una proposta sobre la plaça d’aparcament reservada amb persones de mobilitat reduïda que hi ha davant de la Biblioteca, concretament demanem que es canviï la seva ubicació i es posi a l’altra cantonada (C/Jofre) i a més s’ampliï el nombre de places. Cal tenir present que on està actualment, al C/Suris, la vorera és molt estreta i això impideix, per exemple, que es pugui obrir del tot la porta del vehicle per poder desplegar una cadira de rodes. Per la seva part, la CUP portarà al Ple dues mocions més: una de suport a les persones ecologistes encausades per defensar la terra, el paisatge i la salut de les persones a les nostres comarques durant els actes de protesta que va aixecar la construcció de la MAT l’any 2014; i l’altra de suport a la Vaga Feminista del proper 8 de març. El Ple també debatrà la modificació dels estatuts del Consorci de les Vies Verdes de Girona i l’adhesió de la ciutat al Pla Educatiu d’Entorn de Sant Feliu de Guíxols; un pla que té per objecte el foment de la llengua catalana i la millora de l’èxit educatiu per a tot l’alumnat en totes les dimensions (personal, acadèmica, social i laboral) i, així mateix, afavorir la convivència, la cohesió social. En aquest sentit, el Ple també aprovarà l’ingrés de la ciutat a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »