→ 26 d’octubre de 2017. Ple Municipal. Nota del Grup

El govern refusa la nostra proposta per millorar el rigor informatiu del #Guixols, garantir els espais adients de pluralitat per a tots els grups municipals i despertar l’ interès participatiu de la ciutadania en la publicació.

El d’avui ha estat un ple ampli, intens i amb moltes mocions, especialment de contingut polític en l’àmbit nacional. Només dues de les mocions eren de caràcter municipal, i les dues presentades pel nostre grup. Una, pendent del mes anterior, que s’ha aprovat situava la necessitat d’actualitzar el mapa dels espais públics de la ciutat on están ubicats els aparca-bicis i s’elabori  una proposta d’actualització i de noves ubicacions possibles. També demanava que, preferentment, es substitueixi el model existent en la nostra ciutat per un altre conegut com de U-Invertida. La segona, on demanavem una reformulació del butlletí informatiu municipal #Guixols no ha tingut la mateixa sort. En aquest sentit cal dir que el govern (TSF-PSC-ERC) no ha acceptat la nostra proposta per incrementar l’espai que actualment els grups municipals a l’oposició tenim (un espai que és de 1000 caràcters, és a dir, ¼ de pàgina d’un total de 20 pàgines). Tampoc per acotar millor la data de tancament de l’edició, amb la finalitat que els grups a l’oposició no haguem de continuar entregant els nostres breus escrits molt temps abans que ho facin els de govern. Ni tampoc ens han acceptat que, per facilitar i normalitzar tot el que envolta al butlletí municipal, es creï un grup de treball, format per un representant de cadascun dels grups municipals amb el suport del personal tècnic adscrit a l’àrea de comunicació, que tingui com a finalitat fer un seguiment del butlletí per millorar-ne el rigor informatiu, garantir els espais adients de pluralitat per a tots els grups municipals i, finalment, despertar l’ interès de la ciutadania promovent la seva participació activa en el mateix, que aquest és, per a GdC, un dels altres grans dèficits que presenta actualment aquesta publicació. De la resta de mocions, totes aprovades àmpliament, una era per defensar el caràcter inclusiu i plural de l’escola catalana i la immersió lingüística com un model d’èxit, davant els atacs del PP i Cs que volen aprofitar el marc actual de disputa política per recentralitzar el model territorial i per, de manera molt irresponsable, voler imposar un clima de tensió i de crispació pensant que això els dóna vots.  Una altra era per exigir la llibertat dels pressos polítics, en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart, i la tercera per condemnar els violents atacs de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el passat 1 d’octubre. Finalment, s’han debatut i aprovat dues mocions de rebuig a l’aplicació del 155, una presentada pel nostre grup i altra per CiU. En un post diferenciat, transcrivim la intervenció del nostre regidor en aquest punt.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »