→ 31 d’agost de 2017. Ple Municipal. Nota del Grup.  

El govern (TSF-ERC-PSC) desestima la nostra proposta per definir un escenari de participació ciutadana sobre el projecte de reforma del Passeig Rius i Calvet i la platja del Racó de Garbi

El Ple Municipal d’avui ha decidit, a partir d’una moció presentada pel nostre grup, iniciar els tràmits necessaris per recuperar la gestió directa de la zona marítimo terrestre de domini públic que avui té en concessió l’hotel Eden Roc i que abasta part del camí de ronda que puja fins a l’ermita de Sant Elm. La Llei de Costes de l’any 1988 dóna a totes les concessions realitzades abans de la seva aprovació, com seria aquest el cas ja que la mateixa data de 1958, un termini de 30 anys per continuar amb el règim de concessió. Aquest termini finalitza l’any vinent i, encara que l’hotel torni a demanar la concessió, el govern de la ciutat s’assegura fer igualment els tràmits amb Costes per recuperar-ne la gestió. Aquesta és, sens dubte, una bona noticia per a la ciutat que posarà fi a un cúmul de despropòsits, irregularitats i expedients que l’Eden Roc ha anat acumulant al llarg dels últims anys en un clar exemple de desídia en les seves obligacions com a concessionari d’un espai de domini públic. Un espai que amb el pas dels anys ha anat ocupant de manera il·legal, però que haurà de retornar al municipi.

En un altre punt de l’ordre del dia el Ple ha aprovat, també a proposta nostra, obrir un expedient sancionador a l’empresa Encesa Comunitat de Béns, que és la concessionària del servei de les gandules i para-sols a la zona dels vestidors de la platja de Sant Pol, a tocar la Taverna del Mar. Les reiterades mostres d’incompliment de la normativa per part de l’empresa, malgrat tots els requeriments que li ha fet l’Ajuntament, i el fet de ser reincident -cada estiu passa el mateix-, han estat arguments prou sòlids. En tot cas el nostre regidor ja ha anunciat que aquesta concessió finalitza el contracte l’octubre d’aquest any i que GdC farà una petició formal perquè, davant de totes les faltes acumulades durant els anys de concessió, no se li torni a renovar.

Un dels punts de l’ordre del dia que havia aixecat més ressò mediàtic era el de la nostra petició de compareixença del regidor d’urbanisme, arran d’una investigació ha obert l’Oficina Antifrau per determinar si, entre els anys 2013 i 2017, s’han produit possibles irregularitats en l’actuació municipal respecte la construcció i posterior ús inapropiat d’un habitatge annex a l’hotel Eden Roc i propietat del mateix. La veritat és que el punt no ha respost a l’expectació que havia despertat. El regidor, en la seva compareixença, no ha dit res que ja se sabés o que s’intuís, i de fet només la intervenció del nostre regidor ha servit per posar una mica de llum a l’assumpte. D’aquesta manera ha quedat demostrada la inacció dels dos governs, l’actual però també l’anterior, i que ha permès durant quatre anys que l’hotel incomplís de manera reiterada amb la normativa sense que això signifiqués cap tipus de mesura correctora, incloent sancions econòmiques o la pròpia clausura i precinte de l’habitatge que, no cal oblidar, a data d’avui encara no disposa de la preceptiva llicència de primera ocupació. Responsabilitats polítiques? Esperarem veure les conclussions a què arriba l’Oficina Antifrau.

Finalment, i malgrat la negativa reiterada del govern per ampliar el termini de presentació d’al·legacions al projecte de reforma del Racó de Garbi i el Passeig Rius i Calvet, el nostre regidor ha tornar a insistir en la necessitat d’obrir un espai de participació ciutadana al marge del període legal d’al·legacions, totalment insuficient donada l’envergadura del projecte, ja no només des de la vessant econòmica sinó també paissagística i sentimental. El nostre grup ha formulat un prec demanant que es defineixi un escenari de participació ciutadana a partir d’una audiència pública que es faria en el Teatre Municipal. El prec no ha tingut cap resposta per part del govern.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »