Prudència davant l’anunci del nou Museu Thyssen

Prudència davant l’anunci del nou Museu Thyssen

GdC demanarà informació més concreta i vetllarà perquè la nova edificació no posi en perill el conjunt artístic i històric del Monestir.

L’anunci de cessió temporal de la col·lecció catalana de pintura de Carmen Thyssen i la construcció d’un Thyssen permanent a la ciutat, fet a  bombo i platerets, no ha agafat per sorpresa a Guíxols des del Carrer-Entesa, que encara recorda quan el mes d’abril de l’any passat el mateix Govern anunciava també les obres del nou Museu Thyssen. Llavors el preu previst era de 5 milions d’euros (2 els posava l’Ajuntament i els altres 3 es finançaven a través de l’herència Anllò) . Un any després el cost s’ha incrementat considerablement: serà d’uns 6 milions (tots  a càrrec de les arques municipals).

La nostra formació, i com ja ha manifestat en més d’una ocasió, comparteix els aspectes positius que l’Espai Thyssen aporta a la ciutat, al mateix temps que valora l’actual sistema d’exposicions temporals que entén s’adapta perfectament a les característiques i possibilitats de la ciutat. Voler anar més enllà, com fa el govern de la ciutat amb aquest anunci, suposa un risc que cal estudiar molt bé abans de prendre qualsevol decisió. Per això, la formació insisteix en què prèviament caldria elaborar un estudi d’impacte econòmic, d’imatge i de repercussions culturals del model actual de la col·lecció Thyssen i del que tindrà  en el futur sobre la ciutat.

GdC-E vol saber també la repercussió econòmica que tindrà la construcció del nou Thyssen en els pressupostos municipals de la ciutat per a l’any vinent, però també a partir de l’any 2020, ja que entén que una cessió de 400 obres d’art, per més que s’insisteixi en que serà gratuïta, tindrà un cost important per a la ciutat, que difícilment es podrà amortitzar en 20 anys.

GdC-E es mostra preocupat per les conseqüències i l’impacte patrimonial i artístic que poden tenir les obres sobre el conjunt monumental del Monestir, declarat Patrimoni Cultural d’Interès Nacional. En aquest sentit, la formació li retreu a l’Alcalde les seves declaracions afirmant que “disposar d’aquest acord permet desencadenar totes les accions futures del Museu de Sant Feliu de Guíxols” i li recorda que Sant Feliu de Guíxols ja té un Museu de la Ciutat i molt teixit cultural que són patrimoni de la ciutat, mentre que el futur Museu Thyssen serà un acord per 20 anys que mai ho arribarà a ser, encara que costi més de 6 milions d’euros.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »