L’Assemblea avala l’informe de gestió #SegonAny

L’Assemblea avala l’informe de gestió #SegonAny

En la segona part de l’assemblea es va debatre sobre les imminents prioritats de la formació i les accions a emprendre al respecte.

L’assemblea ciutadana de Guíxols des del Carrer (GdC) va validar divendres passat l’informe de gestió  corresponent al segon any del mandat polític i que va presentar el regidor de la formació, Jordi Lloveras. Durant aquest darrer any, GdC ha portat a debat divuit mocions, algunes d’elles prou significatives com, per exemple, la de recuperar totalment per a ús públic l’espai de la platja de Can Rius, la de fer una campanya divulgativa contra el llançament de les tovalloletes humides als WC, la d’establir una millor i més transparent informació sobre els serveis funeraris, la d’impulsar una comissió per treballar la tarifació social en el municipi, l’adhesió de la ciutat a la cooperativa Som Energia o, la més recent, la de deslligar el nom de l’esclavista Antoni Vidal del de la Rambla. L’assemblea va valorar el grau de satisfacció i compliment de cadascuna d’elles. A banda d’aquestes mocions, la formació també ha formulat al llarg d’aquest últim any una cinquantena de preguntes (algunes d’elles transmeses en nom dels veïns i veïnes que aprofiten els nostres espais de participació ciutadana) i ha presentat esmenes tan als pressupostos municipals com a les ordenances fiscals.

En la segona part de l’assemblea es va debatre sobre les futures accions a emprendre i es va establir una mena de calendari pels propers mesos. En aquest sentit,  la formació impulsarà una campanya mediàtica per donar a conèixer el sistema de recollida porta a porta i instarà al govern de la ciutat a una major celeritat i transparència en el tema del nou contracte d’escombraries. El grup també es fixarà de manera prioritària en l’ús públic que tingui la platja de Can Rius (conseqüència de la moció aprovada i de l’anunciada pèrdua de la concessió per part del Club de Mar que ha d’arribar al 2018), també en les actuacions que faci l’establiment hoteler Eden Roc (sempre negligent amb l’entorn natural quan arriba l’estiu) i en el conflicte que desperta, any rere any, el negoci del lloguer d’hamaques i para-sols a les platges del municipi (pel desplegament abusiu que fan dels estris a llogar, principalment a primera línia de mar). El Museu de la Ciutat, que pel que sembla aviat serà objecte d’importants transformacions i recol·locacions, serà un altre dels nostres focus d’atenció, així com també ho seran el seguiment del procés de matriculació escolar (la ciutat no es pot permetre deixar l’escola Baldiri Reixach amb només una línia de P3) i la propera subhasta del llegat Anlló, que ha de significar d’una vegada per totes un punt d’arrencada a la construcció d’habitatges de titularitat pública a la nostra ciutat.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »