Dilluns es coneixerà la decisió del Departament

Dilluns es coneixerà la decisió del Departament

En funció de quina sigui la resposta no es descarta emprendre noves mobilitzacions.

Josep Polanco, Director Territorial d’Ensenyament a Girona, s’ha compromès davant el Consell Escolar Municipal  a donar una resposta, a molt trigar dilluns vinent, a la reivindicació de la ciutat de mantenir oberta la segona línia de P3 a l’escola Baldiri Reixach.

Els arguments exposats pel representant del Departament d’Ensenyament han estat de tipus econòmic, a l’entendre que l’oferta conjunta de la ciutat en el P3 era excessiva davant el nombre final de preinscripcions registrades (183), però també ha exposat arguments de tipus familiar, ja que segons ha dit la gran majoria de les preinscripcions s’han resolt amb les primeres opcions d’escolarització que han demanat les famílies en el procés de preinscripció. Davant aquestes explicacions, el Consell Escolar Municipal ha contrarestat argumentant la complexitat social que té el barri i la necessitat que els més petits, els nens i nenes de P3, aprenguin junts i juntes independentment del seu origen i de les seves condicions personals, socials o culturals.

El Consell Escolar Municipal es mostra ferm en la seva reivindicació per mantenir oberta la segona línia de P3 a l’escola Baldiri Reixach. Una possible solució seria fer el repartiment d’altra manera, ja que inicialment, i segons les dades de les preinscripcions realitzades, 14 famílies haurien triat com a segona opció l’escola Baldiri; d’aquesta manera sortirien dues classes de P3 amb 17 nens i nenes a cadascuna. Una ràtio que segurament s’incrementaria amb les matrícules d’última hora, però que tot i aquest augment mantendria els cànons estipulats per una escla de complexitat alta com és el Baldiri Reixach.

En funció de quina sigui la resposta del Departament d’Ensenyament, el Consell Escolar Municipal no descarta emprendre mobilitzacions.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »