Moció a favor d’unes comarques gironines desmilitaritzades

Moció a favor d’unes comarques gironines desmilitaritzades

El text demana que cessin les maniobres militars en espais no estrictament militars i que s’eviti la presència mediàtica de l’exèrcit en qualsevol espai formatiu i de joventut.

Guíxols des del Carrer critica que l’Exèrcit pugui fer maniobres militars sense comunicació prèvia a cap autoritat municipal, i que a més, ho puguin fer en zones protegides com són el parc d’interès nacional de l’Albera, el paratge natural de Sadernes o l’Estany de Banyoles. La formació considera que el Govern espanyol hauria de respectar la decisió dels municipis que es declarin antimilitaristes de forma oficial i no vulguin que en el seu terme municipal es facin maniobres fora dels espais pròpiament militars. Per altra banda, Guíxols des del Carrer lamenta també la presència mediàtica de l’Exèrcit en esdeveniments de joventut com són l’ExpoJove o el Saló de l’Ensenyament, ja que considera que aquesta presència està lluny del que serien els valors dels principis lògics de la cultura de la pau. Per aquesta mateixa raó, la moció també insta al compromís del govern de la ciutat amb la promoció i la defensa de la pau i rebutja els actes de propaganda i exaltació militar. Finalment, el text recull que es facin les accions necessàries per a reclamar el traspàs a la Generalitat, o a l’ens local que correspongui, del patrimoni militar de tipus immobiliari que es trobi en desús a les comarques gironies, per a destinar-lo a usos públics de caràcter civil. Aquesta moció és una de les que va quedar pendent del mes anterior i, en el decurs de la corresponent comissió informativa, el grup municipal de la CUP s’hi va adherir.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »