Aquests dies oneja la bandera republicana a la ciutat

Aquests dies oneja la bandera republicana a la ciutat

L'acte es va fer a proposta del nostre grup i la bandera hi serà tot aquest llarg cap de setmana.

Des de dijous al vespre la bandera republicana ha estrenat pal i ubicació a la plaça Miquel Murlà, davant del monument a les víctimes de la guerra civil i de la repressió. Ha hissat la bandera Laura Muñoz, una besnéta del alcalde republicà Francesc Campà que fou executat a Girona el març de 1939 després d’un judici sumaríssim.

Aquest acte es va fer en compliment d’una moció presentada pel nostre regidor, Jordi Lloveras, i que va ser  recolzada amb unanimitat pels grups polítics presents a l’ajuntament i que també han acompanyat la cerimònia on l’alcalde de la ciutat ha recordat la necessitat de defensar els valors de la república i , per damunt de tot la democràcia i la llibertat.

A continuació un grup de simpatitzants de Guíxols des del Carrer ha dipositat una composició floral amb els colors de la república al peu del monument. En la seva intervenció, Jordi Lloveras ha destacat la importància del municipalisme en a transformació social i el coratge de la gent que va morir en defensa dels valors de la democràcia “… perquè el poble català és un poble que sap escoltar i pensar, un poble que també sap trobar-se per organitzar-se i mobilitzar-se; tot el que calgui, i més, per construir la República Catalana del 99%, la república d’una majoria construïda des de baix a partir de la fraternitat dels pobles.”

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »