→30 de març de 2017. Ple Municipal. Nota del Grup

GdC critica que el govern de la ciutat vulgui canviar els compromisos del Pla d'acció per a l'energia sostenible (PAES) per meres intencions.

El nostre grup ha votat avui a favor de la ratificació del Pla d’acció per a l’energia sostenible de la ciutat (el PAES), però ha avisat que això no serà un xec en blanc i que la formació estarà atent al desenvolupament del mateix. En la seva intervenció el nostre regidor ha remarcat que el PAES es configura al voltant d’uns compromisos ineludibles, i en aquest sentit ha criticat que el govern vulgui canviar aquests compromisos per meres intencions. Ha remarcat també que el PAES va més enllà de les pròpies dependències municipals i que la reducció de CO2 i l’estalvi energètic a què fa referència correspon a tot el municipi incloent diferents sectors com el de serveis o usos domèstics. Finalment, ha recodat que el recent acord de la ciutat amb la cooperativa Som Energia encaixa a la perfecció amb la voluntat expresada en el PAES de prioritzar la compra d’energia sostenible o verda.

El Ple d’avui també ha aprovat les dues propostes que ha presentat el nostre grup. La primera perquè es commemori el 14 d’abril, data de proclamació de la segona república, i l’altra perquè s’aprovi una resolució per demanar al govern central que elimini la taxa de reposició d’efectius en aquells ajuntaments sanejats econòmicament.

Altres qüestions que s’han aprovat en la sessió d’avui han estat la pròrroga del contracte subscrit amb l’empresa The Project Music per a la gestió integral del Festival Porta Ferrada pels anys 2018 i 2019 per un preu total de 380.000 euros. Cal remarcar, en aquest punt, que l’acord inclou que l’empresa es compromet a realitzar una inversió mínima en contractació d’artistes de 700.000 euros pel 2018 i de 750.000 pel 2019. També s’ha aprovat una addenda de pròrroga del conveni del col·laboració entre la ciutat i la Generalitat, relatiu al programa de mediació per al lloguer social que es fa a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge, situada al baixos del Casal Tueda. El Ple ha aprovat també diverses transfarències de crèdit i l’amortització de deute, el contracte per al servei d’abalisament de les zones de banyistes de les platjes del municipi i vàries mocions, entre elles una pel control de la qualitat dels pisos turístics de la ciutat i una altra de rebuig a l’acord econòmic de comerç global entre la Unió Europea i el Canadà, conegut com a CETA.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »