→ 23 de març de 2017. Comissions Informatives.  

Conseqüència de la taxa de reposició no es poden obrir nous serveis municipals ni contractar més personal, amb la qual cosa s'incrementen els interins (temporalitat) i s'externalitzen serveis (precarietat).

Avui s’han reunit de nou les respectives Comissions Informatives i la Junta de Portaveus per dictaminar sobre aquelles qüestions que s’hauran de debatre en el Ple municipal de la setmana vinent. El nostre Grup ha presentat dues mocions. La primera és per demanar a l’Estat que, en el marc del debat dels pressupostos, elimini la taxa de reposició d’efectius dels ajuntaments, o com a mínim, que aquesta s’adapti a les necessitats reals de cadascun d’ells, principalment en aquells ajuntaments que, com el nostre, disposen de superàvit.  L’augment de la precarietat laboral i la privatització o disminució de serveis són les primeres conseqüències del procés de destrucció d’ocupació pública i estable que ha comportat aquests darrers anys la taxa de reposició d’efectius. La segona de les propostes és per demanar que el proper 14 d’abril es pengi la bandera tricolor republicana en el balcó de l’Ajuntament. El nostre Grup entén que aquesta és una data ideal per recordar i commemorar valors com la justícia, la llibertat, la igualtat i la fraternitat i que van lligats intrísicament amb la República, i també per retre homenatge a totes les persones que la van defensar fins a la mort. Altres mocions es debatran en el Ple. Una, presentada pel mateix govern, farà referència a la sentència del TC sobre plusvàlua municipal i que podria comportar que els ajuntaments haguessin de procedir a la devolució de quantitats liquidades en relació a terrenys que no havien experimentat un increment de valor. La moció, en el marc del debats dels pressupostos, insta al govern estatal a incloure una partida específica per compensar els ajuntaments que hagin de procedir a la devolució de quantitats. Una altra moció, aquesta presentada per MES, demanarà fer una quantificació real de les llicències d’habitatges turístics que hi ha atorgades a la nostra ciutat per implementar un protocol que garanteixi la qualitat de l’oferta que s’ofereix a la ciutat i especialment als diferents portals d’Internet on s’anuncien. La CUP ha presentat una moció de rebuig al CETA. Per la seva banda, CiU ha presentat una que fa referència a la Colla gegantera de la ciutat on demana fer noves peces i realitzar una restauració i conservació dels actuals gegants per guardar-los al Museu de la ciutat. El Ple també debatrà una moció de suport a les persones inhabilitades pel judici del 9N i de rebuig a la judicialització de la política. Altres temes que es plantejaran a la sessió seran l’actualització del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), on el nostre regidor ja ha anunciat que serà exigent amb el compliment de les mesures previstes, l’aprovació de suplements de crèdit i transferències i l’aprovació de les bonificacions de l’impost sobre construccions.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »