GdC proposa que Sant Feliu de Guíxols formi part de la cooperativa Som Energia

GdC proposa que Sant Feliu de Guíxols formi part de la cooperativa Som Energia

Aquest seria el primer pas, el següent seria contractar la llum amb la cooperativa.

Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre que neix l’any 2010 i que actualment compta amb prop de 30.000 associats. Les seves activitats principals són la comercialització de la llum i la producció d’energia d’origen renovable; per poder fer-les de manera responsable, eficient i transparent la cooperativa està al servei dels seus socis i sòcies. Un soci també pot ser una persona jurídica o una entitat. L’aportació per a esdevenir soci és de 100 euros que es paguen d’una sola vegada, no hi ha cap quota anual. Un soci, sigui persona física, jurídica o entitat, por després contractar o no la comercialització de la llum, si no ho fa tindrà la consideració de soci col∙laborador. Els socis col·laboradors poden fer aportacions voluntàries al capital social de la cooperativa. Guíxols des del Carrer va plantejar en l’última Comissió Informativa sobre Economia que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, i com ja han fet altres ajuntaments, s’associï a la cooperativa. Aquest seria evidenment el primer pas, el següent seria demanar que es fes un estudi pressupostari de despeses per poder comparar preus en la contractació de la llum. De moment la proposta es debatrà en el Ple d’aquest proper dijous dia 22 amb l’adhesió de la CUP i l’abstenció de la resta de forces polítiques, que en el decurs de la reunió no es van voler posicionar.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »