L’assemblea avala el no als pressupostos

L’assemblea avala el no als pressupostos

L'assemblea de persones adherides a la plataforma Guíxols des del Carrer va donar la seva conformitat al treball dut a terme pel seu regidor i pel grup de coordinació.

L’assemblea de persones adherides a la plataforma Guíxols des del Carrer va donar la seva conformitat al treball dut a terme pel seu regidor i pel grup de coordinació i va ratificar el vot contrari als pressupostos municipals. El regidor de la formació, Jordi Lloveras, va exposar quins eren els trets principals d’aquest pressupost i va argumentar el vot en sentit contrari. D’aquesta manera, i malgrat reconèixer certs avanços en relació a l’any passat en el tema de l’atenció a les persones, va considerar que aquests eren insuficients, que encara es podia haver fet més i va lamentar, per exemple, que no s’hagués incrementat la pressió fiscal a les rendes més altes, que no s’hagués dotat econòmicament un fons de contingència per fer front a necessitats socials no previstes inicialment en el pressupost, o que no s’hagués tingut més sensibilitat alhora de transmetre en el pressupost la preocupació latent que avui hi ha en el municipi per la falta d’habitatge.

En el decurs del debat es van evidenciar mostres d’una certa sorpresa per les anades i vingudes del govern en els temes estratègics de ciutat, recordant que allò que era prioritari abans de les eleccions (la construcció d’un nou IES o la remodelació de l’Asil Suris), avui no tenen ni tan sols una dotació econòmica en el pressupost. També es va fer evident una certa preocupació pel trasllat del Museu de la ciutat a l’antic Hospital i es va lamentar la poca predisposició del govern en tots els temes relacionats amb la particpació ciutadana.

Finalment, i en un altre ordre d’intervencions, l’Assemblea va ratificar el seu compromís amb el medi ambient i la seva aposta pel sistema de recollida selectiva Porta a Porta. En aquest punt va instar al grup de coordinació perquè treballi un document d’al·legacions de cares a la nova adjudicació del contracte d’escombraries que s’haurà de fer en breu.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »