→24 de novembre de 2016. Comentaris al Ple. Nota del Grup

GdC proposa que el Pla d’usos de les platges concreti que les gandules de lloguer s’hauran de posar a més de 10 metres de l’aigua.

Finalment el govern de la ciutat s’ha avingut a crear una comissió de treball per estudiar la tarifació social en els preus i els serveis públics de la ciutat. La moció que ho defensava, presentada conjuntament per nosaltres i la CUP, ha quedat aprovada per unanimitat. D’aquesta manera, estem en camí d’assolir que l’equitat i la universalitat en els serveis públics municipals (escoles bressol, escola de música, casals d’estiu, piscina municipal, escoles de formació esportiva, serveis d’atenció domiciliària i transport públic) quedi garantida i ningú es quedi fora per culpa del preu. No fa gaire, el passat mes d’octubre, Guíxols des del Carrer va organitzar una assemblea ciutadana per explicar en que consisteix la tarifació social i va recollir prop d’un centenar de signatures que han servit per reforçar la moció que finalment avui s’ha aprovat, després que l’any passat el govern en tirés enrere una de semblant.

L’altra de les mocions que portàvem avui a Ple, aquesta donant suport a la proposta de plantejar en el marc del debat pressupostari de la Generalitat una reforma fiscal progressiva i l’implementació d’una Renda de Ciutadania Garantida, també ha tingut un suport unànim. De fet, des del passat mes de març hi ha una resolució unànime del Parlament de Catalunya sobre la pobresa i davant la situació d’emergència social que es pateix. Però no n’hi ha prou amb paraules, calen decissions polítiques en els pressupostos que presenti el Govern de la Generalitat i que han de ser aprovats pel Parlament de Catalunya. La moció, el que fa, és empènyer en aquest sentit.

Entre altres temes del Ple, s’ha debatut l’aprovació provisional d’una modificació puntual de l’entorn del Monestir que té com a principal finalitat la d’ampliar la zona d’equipament del conjunt edificat del Monestir per incorporar-hi, com un espai annex aquella parcela de 444 m2, la primera que es va comprar de la finca Blasco i que passa d’espai lliure a espai d’equipament, amb la possibilitat de construcció d’un annex al Monestir. El nostre Grup considera que la construcció o implantació de qualsevol edificació en aquest espai, a tocar del Monestir, pot malmetre els murs del monument, a banda de tenir un impacte visual molt important. Tampoc coneix quina ha estat la valoració que, al respecte de la possibilitat de construir o implantar una edificació a la plaça Abadia annex al Monestir, ha fet la Comissió Local del Patrimoni; per tot plegat el nostre vot ha estat d’abstenció.

També s’ha debatut sobre el Pla d’Usos de les Platges per a l’estiu vinent. En aquest punt el nostre regidor ha platejat que la situació que es va viure l’estiu passat, en referència a la platja de Sant Pol i els conflictes amb l’empresa concessionària del lloguer de les gandules, no es pot tornar a repetir i ha recordat que les empreses només poden utilitzar el màxim de gandules permeses i que, malgrat que el material pot situar-se en la seva totalitat de forma diària encara que no tinguin clients, aquesta extensió o exposició s’ha de fer de manera compacte, una al costat de l’altra, ben posades, en l’espai que pertoca i no escampades arreu. Finalment ha fet constar que no estava d’acord en què l’informe tècnic no concreti que aquestes gandules s’hauran de posar a més de 10 metres de l’aigua, i ha demanat que s’esmeni l’informe i que el govern ho situï també com a norma d’obligat compliment. Un altre dels temes que ha situat ha estat la necessitat de regular l’ús del tabac a les platges, apuntant que potser seria adient establir algun sistema de cendrers i/o de penalització a aquelles persones que de manera incívica apagant la cigarreta a la sorra i la deixen allà. També ha fet constar que els recipients que hi han a les platges per a les escombraries són insuficients i que aquests s’haurien d’incrementar, com a mínim amb rebuig i orgànica, i ha situat la possibilitat d’obrir l’accés a les platges amb gossos. Això seria, evidenment, en una zona limitada que, i per motius de seguretat, tindria un aforament limitat i només hi podrien accedir aquells gossos proveïts d’identificació. Finalment, ha fet un esment especial a la recuperació de Can Rius i a la conservació de Port Salvi.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »