→20 d’octubre de 2016. Comissions Informatives. Nota del Regidor  

El nou aparcament de La Corxera, amb 2 plantes soterrani, una planta baixa i una planta pis, podria arribar a inquibir més de 700 vehicles

Avui s’han reunit de nou les respectives comissions per informar dels assumptes que hauran de ser sotmesos a coneixement del Ple Municipal de la setmana vinent. Entre els principals temes s’ha presentat l’estudi de viabilitat previ a l’expedient de contractació d’una concessió d’obra pública per la construcció d’un aparcament a La Corxera. Sense haver tingut encara temps d’aprofundir en la mateixa, la proposta sembla d’entrada una bona opció per satisfer la demanda d’aparcament de la zona centre.

Un altre dels temes a debat ha estat la moció que sobre la tarifació social hem presentat conjuntament amb la CUP. Les dues formacions entenem que la seva aplicació garanteix dos principis bàsics que han de regir en tots els serveis públics municipals: l’equitat i l’universalitat. La moció proposa la creació d’una Comissió de Treball, amb representants dels diferents grups municipals i tècnics municipals, per tal de desenvolupar una proposta de tarifació social sobre els preus públics dels serveis, equipaments i activitats municipals.

L’estudi d’un Codi de Bon Govern ha estat un altre dels temes importants de debat. La proposta del govern ha tingut el seu contrapès en les esmenes que ha presentat el nostre Grup. Sembla que al final es podrà consensuar un text conjunt que permiti l’establiment dels principis a respectar en l’exercici de les responsabilitats polítques i reforçar la democracia participativa.

ERC, per la seva part, a presentat una moció de suport a la celebració d’un referèndum vinculant per la independència de Catalunya. En aquest sentit, el nostre grup defensa que Catalunya és una nació, i com a tal té el dret a decidir lliurament el seu destí, és a dir, a exercir el dret a l’autodeterminació, ara bé, no compartim aquesta obsessió per part de JxS de confondre interessadament conceptes com el procés constituent i la independència, o procés constituent i referèndum. Insistim que el debat constituent i el debat sobre el model d’estat s’han de mantenir separats. El Procés Constituent ha de situar al seu capdavant el model de societat que volem per Catalunya i dins d’aquest model de societat, debatre i acordar la nova estructuració política de l’Estat i el paper que els correspon jugar als diferents nivells institucionals. Per tant no és acceptable que la proposta de Procés Constituent es vinculi i es confongui a un resultat prèviament configurat o a un objectiu prèviament acordat, el de la independència. Precisament el model d’estat cal decidir-ho per un altre canal democràtic que és el Referèndum.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »