→ 29 de setembre de 2016. Comentari i valoracions al Ple. Nota del Grup.

Una altra vegada el Ple ha finalitzat sense poder debatre tots el punts de l'ordre del dia. Es demostra novament la poca previsió del govern en les convocatòries.

Les respectives mocions que ha presentat el nostre grup, referent a la instal·lació dels nous comptadors elèctrics i a l’ús de les tovalloletes humides, han obtingut el suport unànime del Ple. D’aquesta manera l’Ajuntament es compromet, per una banda, a recolzar la decisió d’aquells veïns i veïnes que actualment vulguin expressar la seva negativa a la instal·lació dels nous comptadors elèctrics (els anomenats de telegestió o intel·ligents) i posarà a la seva disposició un model de comunicació perquè el puguin fer arribar a la companyia elèctrica; i per altra banda, s’ha compromès a la realització d’una campanya divulgativa municipal per informar que les tovalloletes humides no s’han de llençar al vàter. Altres mocions que han prosperat per unanimitat han estat la que ha presentat l’equip de govern per rebutjar tota simbologia franquista que perdura en alguns indrets de la nostra ciutat i realitzar una catalogació exhaustiva dels elements franquistes que encara hi perduren, i la de suport al Correllengua 2016 presentada pel grup municipal de CiU. Menys sort ha tingut la CUP en la seva moció de suport a les 27 persones encausades pel tancament a la UAB l’any 2013, que ha rebut els vots en contra de TSF, ERC i PSC. El govern ho ha argumentat, bàsicament, perquè l’ocupació que es va fer va durar un mes, entenen que és massa temps, i perquè no han vist amb detall l’informe de la fiscalia. La moció ha obtingut els vots a favor de tots els grups a l’oposició.

També s’han aprovat modificacions puntuals a les Ordenances Fiscals, entre elles, les tarifes per l’estacionament limitat de vehicles en la zona blava i els imports corresponents a l’anul·lació de les denúncies, tant per temps exhaurit com per no treure el tiquet. Guíxols des del Carrer ha qualificat les modificacions com de merament tècniques i ha trobat a faltar un major compromís polític del govern cap a una major tarifació social que garanteixi l’equitat i la universalitat en els serveis públics, i també, un major impuls en les bonificacions d’ajuda a persones i famílies amb pocs o cap recursos. El nostre regidor ja ha anunciat que presentarà al·legacions. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor del govern i l’abstenció de tota l’oposició.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »