→3 d’agost 2016. Ple extraodinari. Nota del Grup

Guíxols des del Carrer aposta per una progressiva implantació del Porta a Porta i un programa de neteja personalitzada en aquells espais d'interès i zones peculiars.

Aquestes són algunes de les qüestions que el nostre regidor va situar en el ple extraordinari sobre el nou plec de condicions del contracte d’escombraries que es va celebrar dimecres passat:

-Referent a la deixalleria, va reclamar l’elaboració d’un informe tècnic, com una mena d’auditoria, que servís per avaluar les instal•lacions, funcionament i horaris. Això permetria valorar com s’està gestionant la deixalleria i quins aspectes es podria millorar i traslladar les mesures necessàries a l’empresa adjudicatària. Una de les propostes que van llençar va ser un sistema per premiar als usuaris d’aquesta instal•lació amb la reducció de la taxa d’escombraries, també es va fer un incís en la millora de la deixalleria mòbil pel que fa als horaris que a vegades no es compleixen.

-Sobre la neteja de platges i aigües marines va pioposar que es fes una neteja de la sorra diàriament del 15 de juny al 15 de setembre, els caps de setmana des de Setmana Santa fins el 14 de juny i del 16 de setembre fins a començaments d’octubre i la resta de l’any fer el servei segons necessitat. També van reclamar més papereres a la platja ja que consideren que no hi ha suficients a l’actualitat afegint també les d’ús de rebuig i orgànica.

-Va fer una proposta de neteja personalitzada per zones d’interès peculiar i espais particulars, com poden ser Port Salvi i el seu accés, el Salvament, Pedralta i el seu entorn, la Via Verda, Plaça de Mercat i Passeig del Mar (en especial els dies de mercat setmanal), Rambla Vidal, zona centre i el mercat municipal, la Plaça Salvador Espriu i els entorns escolars, d’instal•lacions esportives i del centre de salut.

-Va demanar que el plec de condicions incorporés netejes especials, como poden ser grafitis, adhesius i cartells, recollida d’excrements, taques i xiclets de les voreres i herbes.

-També va instar a l’equip de govern a incloure dins el plec de condicions el buidatge més sovint de papereres i contenidors; així com un millor manteniment. Apuntant, en aquest sentit, la necessitat de millorar en el tema de la retirada dels voluminosos.

-En el punt de la recollida selectiva va situar la proposta d’arribar al 50%, com a mínim, l’any 2020; argumentant que tot el que sigui sobre sobrepassar aquest 50% representarà un estalvi econòmic molt important per a la ciutat; de la mateixa manera que va advertir que no arribar a aquest 50% seria un fracàs mediambiental per a la ciutat i un greuge econòmic per a la seva gent. En aquest sentit, va proposar l’implantació progressiva del sistema porta a porta començant el 2017 amb les fraccions d’orgànic i rebuig.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »