Cal retirar els rètols prohibitius de la platja de Can Rius

Cal retirar els rètols prohibitius de la platja de Can Rius

Aquesta és una zona d'ús públic que cal recuperar plenament per a la ciutadania.

Després d’un llarg procés de reivindicació ciutadana impulsat en el seu moment pel grup municipal d’ICV-EUiA, el 24 d’octubre de 2012 el Jutjat Contenciòs nº18 de Barcelona desestimava el recurs presentat per la companyia Turispania (empresa titular dels apartaments del Club de Mar) i obligava al compliment de la sentència de 18 de gener del mateix any que, entre altres qüestions, fixava que es tenia que enderrocar la porta tapiada a l’entrada nord de la platja de Can Rius, retirar tots els cartells que indiquen prohibició o limitació d’accés públic i eliminar la porta metàl·lica tancada amb candau que impideix el pas per la zona sud. Avui, pràcticament quatre anys després, la companyia Turispania ha complert només una part de la sentència. La porta sud continua tancada, impossibilitant d’aquesta manera el pas que comunica el camí de ronda amb el Passeig del President Irla, i a més, a la zona de l’embarcador s’han posat rètols registringint l’ús públic de l’espai. Guíxols des del Carrer entén que la sentència és prou eloqüent i que els rètols prohibitius van en sentit contrari a la mateixa. A més, cal recordar que hi ha una ordre de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, de data 26 de març de 2013, que diu que l’embarcador que hi ha tot seguit de la platja de Can Rius haurà de disposar d’amarres lliures per posar-les a disposició pública, en entendre que aquesta és una zona d’ús públic. La formació portarà aquesta proposta en el Ple de juny que es farà dijous.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »