Assemblea #PrimerAny

Assemblea #PrimerAny

L'Assemblea ratifica la tasca feta durant el primer any a l'Ajuntament i aprova un full de ruta pels propers mesos.

Una assemblea ciutadana va validar divendres passat l’informe corresponent al primer any del mandat polític, durant el qual la plataforma ha portat a debat prop d’una vintena de mocions, la majoria d’elles en solitari però també algunes amb la CUP i una conjunta amb CUP i MES, a banda de més d’una trentena de preguntes per escrit. El regidor de la formació, Jordi Lloveras, va exposar els principals debats que s’han dut a terme al llarg d’aquests últims dotze mesos en la sala de plens i va remarcar l’esperit reivindicatiu de la formació, recordant que Guíxols des del Carrer-Entesa no ha arribat fins aquí simplement per ser un més de l’oposició, sinó per treballar en la construcció d’un canvi de model que respongui a la voluntat d’una majoria de la població.

En la segona part de l’assemblea es va debatre sobre futures accions. En aquest sentit es va decidir impulsar una jornada informativa sobre el TTIP, recordant que Sant Feliu de Guíxols és avui una ciutat adherida a la campanya “Municipis contra TTIP”. També es va acordar donar un nou impuls a la mobilització ciutadana per exigir el compliment íntegre de la sentència de Can Rius i l’arranjament de la façana litoral sud, de Can Rius a Cala Vigatà passant per Port Salvi, i reivindicar la creació d’un espai protegit de diversitat marina. Sobre el tema de la renovació del contracte d’escombraries, la formació posarà en marxa un seguit d’actuacions per explicar a la ciutadania els avantatges del sistema Porta a Porta en la recollida selectiva.

Finalment, l’assemblea va fer una defensa dels mecanismes de participació ciutadana i el propòsit de fer-los efectius. Jordi Lloveras va exposar que cal exigir un reconeixement ampli de la participació ciutadana i va presentar el document “Conjunt d’eines i propostes per avançar cap a un model de ciutat més democràtica, participativa i transparent” que ha elaborat la formació. Per acabar, va lamentar que ERC i PSC hagessin rebutjat sumar-se a la campanya municipalista que, impulsada per Plataforma per a la Fiscalitat Justa i Oxfam Intermón Catalunya, vol cooperar per alliberar els municipis dels paradisos fiscals i denunciar els efectes nocius que aquests tenen sobre els recursos públics.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »