→19 de maig. Comissions Informatives. Nota del regidor.

Des dels municipis, encara que només sigui requerint informes de responsabilitat fiscal a les empreses que opten a concursos públics, és possible col·laborar en la lluita contra els paradisos fiscals.

Avui, a les respectives Comissions Informatives, hem parlat sobre els temes i les qüestions que abordarem en el proper Ple i també hem avançat aquelles mocions que es presentaran pel seu posterior debat i votació. En el nostre cas en portarem dues. La primera, per declarar el nostre municipi zona lliure de paradisos fiscal, té com a finalitat col·laborar des de la política local per a reduir l’impacte global dels paradisos fiscals i tractar de modular el comportament de les empreses cap a un model de més responsabilitat social i fiscal. Hem de tenir present que els paradisos fiscals, i a banda de suposar una discriminació econòmica per a la majoria de petites i mitjanes empreses, redueix considerablement la recaptació pública i, per tant, té un efecte nociu sobre la necessària despesa dels serveis socials i això repercuteix directament a una majoria de la ciutadania. Des dels municipis, encara que només sigui requerint informes de responsabilitat fiscal a les empreses que opten a concursos públics, és possible col·laborar en aquesta lluita contra els paradisos fiscals. La segona de les nostres mocions, i com ja vam avançar dies enrere, és per defensar el manteniment actiu de les polítiques municipals de lluita contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional. En aquest sentit, cal rebutjar enèrgicament l’actitud del govern provisional de l’estat espanyol i donar suport als acords presos a la cimera sobre la Llei 24/2015 que es va fer el passat 3 de maig, entre el govern de la Generalitat, els principals ajuntaments i els grups promotors de la ILP. Altres mocions que es presentaran seran una per a la defensa del dret a decidir i de suports als Ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional, i una altra en favor de reduir l’IVA en els productes d’higiene íntima femenina i en tot tipus de bolquers. S’ha informat també que s’està realitzant un Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament, que s’ha obert el procés de participació ciutadana del pla de millora urbana de l’Hotel Avenida; un hotel, que segons s’ha informat, tindrà quatre estrelles, estarà obert tot l’any i es dirigirà, principalment, a un segment de persones d’edat avançada. La previsió és que obri l’estiu de l’any vinent. S’ha donat compte també dels decrets d’aprovació del període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al primer trimestre d’enguany. Finalment, s’ha informat que s’estan fent els estudis de viabilitat per a un futur aparcament a La Corchera i que s’està tancant el procés que Costes de la Generalitat manté obert amb el concessionari de l’edifici conegut com a Palm Beach per declarar la caducitat de la concessió i que ha de permetre al municipi recuperar la concessió.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »